Petrus en Paulus debatteert het best

STEENBERGEN – Als volleerde politici gingen de leerlingen uit de groepen 8 van de Maria Regina (Steenbergen), de Petrus- en Paulusschool en de Regenboogschool (beide Dinteloord) vanochtend het debat met elkaar aan in de raadszaal van het gemeentehuis, waar – net als bij echte raadsvergaderingen – de voors en tegens over tafel vlogen. Uiteindelijk won het team van de Petrus en Paulus deze tweede voorronde van de debatwedstrijd die de gemeente jaarlijks voor de laatstejaars basisschoolleerlingen organiseert.

,,Het in contact brengen van de kinderen met de politiek ziet de gemeenteraad als een goede stap op weg naar de politieke bewustwording van jongeren. We hopen natuurlijk dat de debatten op de lange termijn jonge, bevlogen politici op zal leveren,’’ aldus raadsgriffier Lenneke van der Meer. Fractieleden van verschillende partijen stonden de scholieren tijdens het debat met raad en daad terzijde.

De jury, bestaande uit wethouder Zijlmans, leerplichtambtenaar Knop en plaatsvervangend griffier Defilet, was duidelijk gecharmeerd van het voorstel van de Petrus en Paulus om de overlast van hondenpoep in de gemeente tegen te gaan. De prijs voor de beste debater ging naar Pasqalle Soetens van De Regenboog.

Op vrijdag 18 maart zullen de leerlingen van de Petrus- en Paulusschool in de finale de degens kruisen met hun leeftijdgenootjes van de Groen van Prinsterschool, die eind januari de eerste voorronde wonnen, en de winnaar van de derde voorronde die volgende week vrijdag plaatsvindt. De winnaars krijgen 2500 euro ter beschikking om hun project ook daadwerkelijk in de praktijk uit te voeren.