Peter van Langerak presenteert boek over keuzes in het leven

DE HEEN – Een zelfstudieboek voor iedereen die – door wat voor oorzaak dan ook – niet lekker in z’n vel zit, assertiever wenst te worden, met anderen overhoop ligt, wil afrekenen met het verleden, of bijvoorbeeld een burn-out heeft. Met als doel om (jezelf) te leren problemen het hoofd te bieden en het creëren van oplossingen bij uiteenlopende levensvragen.

Dat is wat Peter van Langerak (1951) uit De Heen graag wilde schrijven, nu hij zijn eigen praktijk Krachtveld steeds verder afbouwt en als personal coach nog maar enkele  particulieren terzijde staat. Met het geven van bedrijfstrainingen is hij al gestopt. Vanuit zijn praktijk- én veel levenservaring, ontstond het boek ‘Keuzes genoeg!’

Kers op de vla

In het verleden was Van Langerak langdurig werkzaam in het (ouderen)zorg- en verpleegmanagement en schreef hij ook cursussen over stressbeheersing voor de Sorag Academie. ,,Schrijven vond ik als kind al leuk en dit boek zat al vele jaren in mijn hoofd. Het is voor mij de kers op de vla en die smaakt op zich wel naar meer. Maar of er nog meer boeken zullen volgen? In mijn pc staat al sinds 2006 een halve roman klaar. Ik heb echter ook nog andere hobby’s waaraan ik graag mijn tijd besteed.’’

Toegankelijk, humor en interactie

‘Keuzes genoeg!’ is boven alles toegankelijk, makkelijk geschreven, vinden zowel de auteur als de uitgever en ook de eerste reacties van lezers zijn positief, aldus Van Langerak.

,,Als ik over neuro linguïstisch programmeren begin, loop je het risico dat de lezer meteen afhaakt. Dus gebruik ik geen moeilijke woorden en heb ik gekozen voor een rustige opbouw. Humor en interactie, zoals ‘hoever zijn we?’ of ‘tijd voor een bakje koffie!’, zijn belangrijke ingrediënten om de aandacht van de lezer vast te houden.’’

Vertrouwensband

,,Er zijn veel meer mogelijkheden dan men vaak voor mogelijk houdt,’’ verklaart hij de titel. ,,Zolang je maar in mogelijkheden en niet in beperkingen denkt. Uiteindelijk is aan de lezer zelf om conclusies trekken én keuzes te maken, ten bate van zijn eigen geluk. Zo deed en doe ik dat ook in mijn praktijk. Ik neem mensen aan de hand, wijs ze de weg, druk ze met hun neus op de feiten, maar kauw geen oplossingen voor. Ik werk niet met ouderwetse vraag-antwoord-spelletjes, maar zorg eerst en vooral dat er een vertrouwensband ontstaat. Van daaruit bereik je veel meer.’’

‘Keuzes genoeg!’ is vanmiddag – in het bijzijn van familie, vrienden en bekenden van de auteur – ten doop gehouden en is voor 16,95 euro verkrijgbaar via de uitgeverij (www.boekscout.nl)
en kan ook bij boekwinkels worden besteld onder ISBN-nummer 978-94-022-0229-8.