Peter Jongenelen rechercheur in ‘Flikken Rotterdam’

STEENBERGEN – Het kan raar lopen in het leven. Steenbergenaar Peter Jongenelen weet er alles van. De eigenaar van café ‘Buddha’s’ aan de Markt in Steenbergen is in het nieuwe seizoen van de populaire televisieserie ‘Flikken Rotterdam’ namelijk te zien als rechercheur. Wie hem dat twee weken geleden had voorspeld, was hoogstwaarschijnlijk voor gek versleten. Na een succesvol debuut bij de opnames van vorige week, kreeg Jongenelen zelfs het verzoek om vandaag nog een keertje terug te komen.

Glunderend van plezier, vertelt Jongenelen zijn verhaal. “Het begon eigenlijk als een geintje. Iemand tipte mij dat ze figuranten zochten voor de opnames van Flikken Rotterdam. Ze vonden dat echt wat voor mij en ik dacht ‘waarom ook niet?’. Dus stuurde ik een berichtje en binnen de kortste keren kreeg ik reactie dat ik mocht komen. Ik moest drie sets casual kleren meenemen en dat was alle instructie die ik kreeg.”

Plankenkoorts

Met een gezonde dosis plankenkoorts meldde de Steenbergenaar zich de volgende dag op de set. “De zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon. Gelukkig maar want toen kon ik echt genieten van de dag. Het was geweldig en smaakte naar meer. Dat kwam goed uit, want ik werd gevraagd om nog een keertje terug te komen. Daar heb ik natuurlijk geen nee tegen gezegd.”

Volkszanger

Aspiraties om door te breken als acteur koestert Jongenelen niet. Hoewel…..“ een klein rolletje met wat tekst zou natuurlijk wel leuk zijn”, knipoogt hij. Tot het zover is, vermaakt de barkeeper zich als vanouds prima achter de bar van Buddha’s. Regelmatig kruipt hij daar achter vandaan om zich de rol van volkszanger aan te meten. Bij voorkeur in het gezelschap van collega-zanger Christ Antonissen. “Dat ik dat zou doen, had ik een paar jaar geleden al helemaal niet kunnen verzinnen.”

Het nieuwe seizoen van Flikken Rotterdam is vanaf 15 september te zien op NPO1 met in de hoofdrol Huub Stapel, Cees Geel, Maryam Hassouni, Mark van Eeuwen en Maartje van de Wetering. De afleveringen met Peter Jongenelen worden vanaf 22 september uitgezonden.