Peter Jongenelen nieuwe beheerder kantine vv Steenbergen

STEENBERGEN – Peter Jongenelen wordt de nieuwe pachter van de kantine van vv Steenbergen. Het streven is dat hij in de eerste week van januari aan de slag gaat, zegt voorzitter Wim Roovers van de voetbalclub, die van voren af aan kon beginnen toen in juli een grote hoeveelheid harddrugs in de kantine werd aangetroffen. De toen net aangestelde beheerder C.J. geldt nog altijd als verdachte in deze zaak en moet zich hiervoor op 14 januari volgend jaar verantwoorden tegenover de rechtbank.

Als gevolg van de drugsvondst, liet burgemeester Joseph Vos de voetbalkantine sluiten. Medio oktober mocht de deur weer open en sindsdien staan de vroegere beheerders zolang weer aan het roer. Ondertussen ging de vereniging naarstig op zoek naar nieuwe, externe gegadigden voor de exploitatie van de kantine. Daarop kwamen vijf reacties binnen. ,,Jongenelen kwam er gewoon als beste uit,’’ vertelt Roovers.

,,Niet alleen op basis van feiten en cijfers, maar ook qua gevoel. Er moet immers ook een klik zijn. Daarom hebben we ook een aantal leden met Jongenelen laten praten, voordat de uiteindelijke keuze werd gemaakt. Hij kan bovendien bogen op een schat aan ervaring in de horeca, staat erom bekend dat hij kwaliteit wil leveren, en zal de meeste tijd zelf in de kantine staan. Wij zijn heel erg blij met zijn enthousiasme.’’

Roovers hoopt en verwacht dat ook de gemeente, voor zover dat nog nodig is, akkoord gaat met Jongelenen als exploitant van de kantine op het sportpark aan de Seringenlaan.