Peet’s feestneus kent gin grèènze!

STEENBERGEN – Alle talenten die de afgelopen periode door het Steenbergse multitalent Peter Jongenelen werden aangesneden, lijken in goud te veranderen. Nog nauwelijks bekomen van zijn acteerdebuut als figurant in de televisieserie Flikken Rotterdam, volgden de aanbiedingen om in series en videoclips te figureren elkaar in rap tempo op. Nu zijn Carnavalskraker ‘Feestneus’ ook nog eens de Brabantse hitlijsten lijkt te gaan bestormen, zegt hij zichzelf regelmatig in de arm te moeten knijpen om te kijken of hij droomt.

Na het behalen van een eervolle tweede plaats bij de uitreiking van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 met Expeditie Nassau, eindigden de ‘expeditieleden’, waaronder ook Peter Jongenelen, begin oktober met elkaar in de kroeg. Hier raakt hij in gesprek met John Nijssen. In zijn hoedanigheid van liedjesschrijver zegt deze de complete tekst van een nieuwe carnavalskraker op de plank te hebben liggen, waarvan hij denkt dat deze de zingende kroegbaas op het lijf geschreven is.

Nieuwe wereld

Peter Jongenelen reageert enthousiast maar gaat er, alhoewel hij John Nijssen natuurlijk serieus neemt, desondanks vanuit dat het allemaal niet met zo’n vaart zal lopen. Niets is minder waar, zo blijkt de volgende dag. John Nijssen laat er geen gras over groeien, neemt telefonisch contact met hem op en zegt op korte termijn te willen afspreken om de tekst met elkaar door te nemen. “Hierna is ook dit balletje weer zo snel gaan rollen”, vertelt Jongenelen enthousiast. “Na het beluisteren van het lied, kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd gezet. Voor mij een teken waardoor ik niet langer twijfelde of ik deze uitdaging aan wilde gaan”. Alhoewel hij in de vertrouwde omgeving van zijn eigen kroeg en tijdens de wintersport in het Oostenrijkse Westendorf wel vaker het podium bestijgt, was het alsof er met deze professionele aanpak een compleet nieuwe wereld voor hem openging.  

Geen flauw benul

“Je hebt er als leek toch werkelijk geen flauw benul van wat daar allemaal bij komt kijken!” vervolgt Peter Jongenelen zijn verhaal. “Stefan Uijtdewilligen, eigenaar van Rood Muziekproducties, nam in zijn Steenbergse muziekstudio het muzikale arrangement voor zijn rekening en voordat ik het wist stond ik heel snel hierna samen met mijn achtergrondkoor -bestaande uit Lea Davelaar, Nicky van der Weegen, Dennis Hermus en Iris van den Enden- achter het artiestenglas in de opnamestudio van TMS in Biest Houtakker. Binnen slechts anderhalf uur was de klus geklaard en dit was volgens de professionals hartstikke goed voor een eerste keer.”

Smaakt naar meer

Ook voor het opnemen van de videoclip werden kosten noch moeite gespaard. In zijn tweede thuis, Café Buddha’s aan de Markt in Steenbergen, kwamen vele vrienden en stamgasten opdraven om hierin te figureren. “Het eindresultaat mag er absoluut wezen. We zijn er bijzonder trots op en ik kan niet ontkennen dat dit naar meer smaakt.”

Minpuntje

Wat de kersverse zanger betreft kent de carnavalskraker ‘gin grèènze’ en zal de hit tijdens Carnaval tot in de wijde omtrek door de Brabantse geluidsinstallaties schallen. Tijdens Carnaval zal het van live optredens buiten de Strienestadse grenzen helaas niet komen. De kroegbaas kan het dan namelijk niet maken om zijn (feest)neus te drukken en zal zijn reukorgaan dan in zijn eigen café moeten laten zien. Het zichzelf niet kunnen opspitsen is dan misschien het enige minpuntje in het roemruchte leven van een multitalent.

Samen met negenentwintig andere kandidaten dingt de hit van Peter Jongenelen mee naar de titel ‘BN De Stem Carnavalskraker 2018’. Tot en met zondag 4 februari kan er via https://www.bndestem.nl/home/stem-op-de-bn-destem-carnavalskraker-van-2018~a1b9a934/ online gestemd worden. De publiekswinnaar wordt in de week voor carnaval bekend gemaakt.

Door Mascha Diaz©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl