Peeloofdurp speult ôôge noten

DINTELOORD – In Peeloofdurp vond gisteravond, na vele jaren, op 11 november weer een echte opening van het carnavalsseizoen plaats. De organisatoren zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om dit mogelijk te maken. Tijdens het Loofbal bij hotel-restaurant Thuis! werd de start van het leutfeest gevierd, met om 23.11 uur de bekendmaking van het motto: ‘We speule ôôge noten!’

De Steenbergse dj Chrisje Antonissen en de Dinteloordse dweilband T’oonladders Zat gaven gedurende de feestavond al hun eigen invulling aan het thema. De nieuwe organisatie, bestaande uit vertegenwoordigers van diverse plaatselijke carnavalsclubs, vertoonde een powerpointpresentatie over haar plannen om carnaval in Peeloofdurp naar een hoger niveau te tillen en de activiteiten waar het publiek naar uit kan gaan kijken.

Ook werd er een ludieke kwis gehouden, waarbij de kennis van de bezoekers over carnaval op de proef werd gesteld. Jurgen de Geus ging er met de hoofdprijs – 10 kilo augurken – vandoor. Stephan Luykx, één van de kartrekkers, onthulde om elf over elf het motto, dat gelinkt is aan de wagen van BC De Leuttrappers. De komende jaren zal steeds het thema van de wagen van een andere, Dinteloordse bouwclub worden gebruikt als inspiratiebron voor het motto.