Peeloofdurp klaar om de bééjst uit te hangen

DINTELOORD – Stichting Carnaval Peeloofdurp heeft niets aan het toeval over gelaten en is startklaar om comform hun motto ‘’We ‘ange de bééjst uit’’ er een top carnavalsfeest van te maken. In November startte de 15 koppige stichting met het loofbal. Op maandag 24 februari wordt het feest met de optocht en het slotbal weer afgesloten.

De stichting is er vooral trots dat er verdere stappen zijn gemaakt met onder andere het liedje ‘’Ons durp’’ maar ook dat het dorp langzaam blauw-wit kleurt door de Peeloofdurp vlag.
De laatste puntjes moeten nog op de i worden gezet maar het belangrijkste is allemaal geregeld in Peeloofdurp [Dinteloord]. De kennis van de afgelopen jaren heeft de stichting dan ook een voorsprong op alle evenementen gegeven voor dit jaar. Met het bezoeken van de scholen was vorig jaar een start gemaakt en dit heeft dit jaar een vervolg gekregen. ,, En natuurlijk vergeten we de ouderen niet dit jaar, waarvoor het ‘’Ouwe Peeënbal’’ een heel dankbare avond is om te organiseren. Vervolgens gaat de stichting op bezoek bij de burrie op de ‘’Burrie borrel’’. Dat zal voor het eerst met meer mensen uit Peeloofdurp zijn. De mensen van de 11-over-11 rubriek van 2019 zijn uitgenodigd om mee te proosten op het carnaval. Op de burrie borrel komen alle  carnavals stichtingen uit de gehele gemeente. T’oonladders zal dan echt zijn laatste optreden geven en zal de stichting het liedje ‘’ons durp’’ begeleiden.

En verder

In het carnavals weekend zal de carnavalsvierder zich vooral in de Buitelstee en in ’t cafeetje kunnen uitleven. In de Buitelstee is vrijdag 21 februari het ‘Worstenbal’ met optredens van Trio Zandvrees, Johnny Gold en Mosterd na de Maaltijd, bekend van ‘’Jacqueline’’. Op zaterdag kunnen de kleine carnavalsvierders terecht in de Buitelstee en in de avonduren de ouders in ’t cafeetje waar de ‘carnavals Swingo!’ wordt gespeeld. Op Zondag 23 februari is het Cafeetje al vanaf de middaguren open voor het Peekesbal dat overgaat ’s avonds met optreden van Erik van Gent. Vervolgens is de Optocht-dag op maandag 24 februari en dat zal net als vorig jaar weer een spektakel worden.  Er zijn al heel veel bouwclubs die zich hebben aangemeld. Niet alleen vanuit Dinteloord maar ook uit Klundert, Fijnaart, Kruisland, Nieuw-Vossemeer en Oud Gastel.
Het mooiste is dat de categorie middelwagens er uit springt voor wat betreft het aantal deelnemers. De grote en kleine wagens kunnen zich opgeven tot en met 16 februari. Loopgroepen en kleine wagens kunnen dat doen vóór 22 februari. Opgeven kan via www.buitelstee.nl/carnaval.

‘Schooidames’

De optocht zal geopend worden door de Schooidames die er dit jaar wel heel bijzonder bij lopen. De stichting hoopt dan ook dat er gul gegeven wordt zodat er voor 2021 een nog groter carnaval kan worden neer gezet. De Peeloofdurp vlag die de stichting heeft laten maken is ook te verkrijgen voor 22 euro. Via mail carnavalpeeloofdurp@gmail.com is deze te bestellen.

Door: Carlo Baas