Peeloofdurp bakt dur ’n féésje van

DINTELOORD – Gisteravond is tijdens het Loofbal in 'De SuikerPee' het motto van Peeloofdurp bekend gemaakt. 'We bakke dur 'n féésje van'. Dit motto zal zowel tijdens de scholenoptocht op vrijdag als tijdens de grote optocht centraal staan. Peeloofdurper Will Vriens kreeg tijdens het bal de 'Gouwe Pee' uitgereikt. Dit vanwege zijn inzet voor het carnaval. Door de Leuttrappers bleef dit feest in Peeloofdurp namelijk in stand.

Het nieuwe motto stamt af van de carnavalswagen van bouwclub De Plakkers. Zij vieren dit jaar namelijk hun elf jarig bestaan. Sinds vorig jaar is besloten om via een roulatiesysteem ervoor te zorgen dat er altijd een van de grotere wagens het motto voor Peeloofdurp draagt.

Feestprogramma in het kort

Voor dit jaar gaan de Peeloofdurpers er dus een flink féésje van bakken. Het feest begint met de scholenoptocht van de Petrus en Paulus en de Regenboogschool, Vrijdagavond is dan het Worstenbal van CV Dun Dubbel Dees. Zaterdagmiddag wordt in De Buitelstee de kindermiddag gehouden. Het zaterdagavondbal wordt vervolgens in 't Cafeetje en in de Suikepee gehouden. Zondagavond is gereserveerd voor het Peeksbal en maandagmiddag is de grote optocht met 's avonds de prijsuitreiking als afsluiting.

Foto's: Carlo Baas