Peeloofdurp ‘Angt de Bééjst uit’ met nieuwe carnavalsliedje

DINTELOORD – Met de viering van het Loofbal afgelopen zaterdagavond – tevens de viering van elf-elf – is het nieuwe carnavalsseizoen in Peeloofdurp van start gegaan. Stichting Carnaval Peeloofdurp heeft met deze elluf-elluf viering de Peekes dit jaar op een bijzondere manier verrast. Naast het motto voor 2020 “We ‘ange de béésjt uit en de Gouwe Pee Richard Wessels kregen de bezoekers het liedje ‘Op ons durp’ voor geschoteld. Dat viel in de smaak, al snel werd het uit volle borst mee gezongen.

Deze zomer is de stichting weer begonnen met het realiseren van een mooi carnavals seizoen, met als eerste activiteit het Loofbal. Naast alle data van de verschillende evenementen werd een ‘’nieuwke’’ gepresenteerd. Met een eigen carnavalsnummer voor Peeloofdurp is een verdere stap gezet naar een volledig carnavalsfeest. Het nummer ‘’Op ons durp’’ is geschreven door Ineke van den Bosch terwijl Martie Geers de muziek voor zijn rekening heeft genomen. Daarbij heeft Mathijs Pluijgers de leadvocals voor zijn rekening genomen. De leden van de stichting zingen op de achtergrond mee.

Knipoog

Het lied gaat over het wel en wee op Peeloofdurp. Maar niet alleen carnaval komt er in het lied voor. Zo worden de Muza, Koningsdag en Roparun eveneens genoemd. Met een knipoog naar het verleden via oude café’s ’t Anker, de Wals en hotel Vlamings werden de bezoekers van het loofbal eveneens verrast. Op een scherm kwamen ook alle facetten van het lied aan bod. Al snel werd het refrein mee gezongen en wat later, tijdens het bekend maken van het motto zong iedereen het hele lied al mee. Het liedje is te vinden op YouTube en op de facebookpagina van stichting carnaval Peeloofdurp.

‘Gouwe Pee’

De ‘Gouwe Pee’ werd dit jaar toegekend aan Richard Wessels voor zijn inzet bij het carnaval in Peeloofdurp. Richard heeft samen met zijn ‘Dun Dubbel Dees’ het niet meer weg te denken Worstenbal opgezet, dat in korte tijd al als hoogtepunt van het carnaval in Peeloofdurp wordt gezien. Daarnaast zet hij zich ook in voor het zomercarnaval en de Kerstbingo. Voor Richard kwam de onderscheiding als een grote verrassing. “Ik ben niet snel stil, maar nu weet ik dan ook niet wat ik moet zeggen’’ zo was zijn reactie. Hij droeg vervolgens zijn Gouwe Pee op aan Dun Dubbel Dees en aan Duncan.

Vrolijke Vierders

Aan het motto was veel aandacht besteed op het loofbal. Met letterlijk een grote lijn vol beesten werd het motto ‘We ‘ange de bééjst uit’ gepresenteerd. CV de Vrolijke Vierders bood daarmee hun thema van de nog te bouwen wagen aan, iets dat eigenlijk vorig jaar de bedoeling was. Door de verhuizing van bouwlocatie is dat naar dit jaar doorgeschoven. ‘’Wat een eer’’ zeiden Jurgen en Fred de Geus die het motto heel goed vinden passen bij hun wagen. 

Stichting carnaval Peeloofdurp zal met dit motto ook een bezoek brengen aan de verschillende evenementen. Naast de scholen en het bejaardentehuis zullen ook diverse bouwclubs bezocht worden. In het carnavalsweekend zal de programmering weer zelfde zijn als vorige jaren. De optocht vindt plaats op maandag 24 februari.

Door: Carlo Baas