Passie voor kruiden leidt tot opening eigen winkel

DINTELOORD – Elna de Frel is een geboren en getogen Dinteloordse. Ze werkte jarenlang in de zorg, was bijna 12 jaar brandwacht en werkt thans in het bedrijf Vandenhil.com; het telecombedrijf dat ze samen met haar partner Pieter runt. In augustus dit jaar kocht het tweetal het pand aan de Westzijstraat 2, waarin vroeger De Wit schoenen en laatstelijk Beauty salon Anouk gevestigd was. “De winkelruimte voor in het pand bracht ons op het idee om er ‘Kruid en Thee’ in te vestigen”, vertelt Elna de Frel. En daarmee geeft ze een extra impuls aan haar passie.

“Die passie heb ik van mijn moeder Corry. Zij was ook veel in de weer met kruiden, homeopathie en plantjes. Dat nam ik van haar over en sinds een aantal jaren verdiep ik me echt in kruiden. Ik volg niet alleen een studie kruidengeneeskunde maar stel met kruiden allerlei theeën (infusies) samen. Zo heb ik thee waarvan je energie krijgt, maar ook thee voor ontspanning, voor goed slapen, voor een goede spijsvertering, vocht afdrijvende thee en thee tegen brandend maagzuur. Het mooie is dat deze theeën ook echt werken. Een bijzonder voorbeeld is ‘kater-thee’. Daarin heb ik vijf kruiden verwerkt. Die zorgen ervoor dat de lever wordt ontgift, werkt tegen misselijkheid en gaat ook hoofdpijn tegen”.

Naast website nu ook een winkeltje

Elna vroeg partner Pieter om een website te bouwen. De site kruidenthee.nl werd geboren en via dat kanaal vonden de bijzondere theeën al aardige aftrek. “Nadat we dit pand aan de Westzijstraat kochten, stimuleerde Pieter me om een winkeltje in te richten. Dat hebben we per 1 november geopend. Ik vind dit extra leuk, want zo kan ik mijn passie nog verder vorm geven. Omdat ik hier tijdens de openingstijden toch altijd ben, combineer ik de verkoop van kruiden en thee met de werkzaamheden hier op ons bedrijf”.

Openingstijden

Kruid en thee is geopend op woensdag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur en op zaterdag tussen 12:00 en 17:00 uur. De website is natuurlijk 24/7 in de lucht en hier kunnen dus op alle tijden kruidentheeën worden besteld en ook in de winkel worden afgehaald. Naast de kruidentheeën verkoopt Elna de Frel ook XL-bekers in alle soorten, ook met filter en deksel. Daarnaast heeft ze thermoskannen in het assortiment. “Die zijn niet alleen bijzonder sterk – vrijwel niet kapot te krijgen – maar koelen of verwarmen ook extreem lang”.

Foto: Elna de Frel en Pieter van den Hil hebben het pand aan de Westzijstraat 2 in Dinteloord gekocht. Hierin is niet alleen hun bedrijf Vandenhil.com gevestigd, maar ook het nieuwe winkeltje ‘Kruid en Thee’.


Foto: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant