Pas op: rijd niet in de fuik

STEENBERGEN – Het staat er simpel en duidelijk: ‘Doorgaand rijverkeer gestremd’. Toch is de praktijk minder duidelijk. Heel wat automobilisten – vooral die vanuit de Wipstraat komen – rijden door, in de veronderstelling dat het toch mogelijk moet zijn om vandaaruit de Kruitweg of bijvoorbeeld Onze Stede te bereiken. 

Helaas Pindakaas. Wie de Wouwsestraat in rijdt en het kruispunt met de Zuidwal passeert komt in een ‘fuik’ terecht. Rechtdoor via de Blauwstraat mag niet – éénrichtingsverkeer – rechtsaf via Oranjebolwerk kan niet – opgebroken – en in de Zoutstraat dient rechtsomkeer te worden gemaakt, want het kruispunt Zoutstraat-Kruitweg-Oranjebolwerk-Willem de Rooverstraat is opengebroken. 
Wie naar bijvoorbeeld Onze Stede wil gaan of bijvoorbeeld de IJzeren Put kan dat gebied slechts bereiken vanaf de Kruispoort. Hier staat overigens een bord dat eveneens waarschuwt voor de stremming en meteen aangeeft hoelang die gaat duren: tot 14 december. Of ook het Kruispunt bij de Zoutstraat zolang openligt is niet waarschijnlijk. Al geven de uitvoerenden aan dat het hier nog wel even kan duren.