Partners Waterpoort hadden geslaagde netwerkdag

DINTELOORD – Donderdag 10 oktober vond in het Cosun Innovation Center een ontmoeting plaats tussen de 34 partners uit bedrijfsleven, (semi)overheid en onderwijs op de grens van West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Dit om bij te praten en om de overeenkomst ‘Gebiedsgericht werken in Waterpoort 2020-2023’ te ondertekenen.

De overeenkomst is een voortzetting van de in 2012 gestarte samenwerking. Hierbij wordt gewerkt aan een duurzame en toekomstbestendige regio. ‘Waterpoort ondersteunt initiatieven die elementen van klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie en biodiversiteit tastbaar en zichtbaar maken’, zo laat men weten.

Tijdens de bijeenkomst werd een film gedraaid die de resultaten van het gebiedsgericht samenwerken in Waterpoort toonde. Ook waren er presentaties van Joost Schrijnen – de voormalig programmadirecteur voor de Zuidwestelijke Delta – en van Arno Pouls, de general-manager Cosun Research & Development die de aanwezigen vertelde over Cosun en het Innovation Center.