Parochies namen afscheid van Pastor Hein Paulissen

STEENBERGEN – Afgelopen zondag is tijdens een dienst in de Gummaruskerk afscheid genomen van Pastor Hein Paulissen die ernstig ziek is en zijn taken voor de Christoffelparochie (Halsteren) en de Annaparochie (Steenbergen e.o.) niet langer kan uitvoeren. Ruim 400 parochianen kwamen afscheidnemen.

De scheidende pastor werd bemoedigend toegesproken door Bram Hommel, namens beide parochiebesturen. In zijn toespraak schetste Bram Hommel de veranderingen in het werkgebied van Hein Paulissen die na zijn studie theologie en werkzaamheden als pastor in Bergen op Zoom op 1 april 2010 actief werd in de regio Steenbergen. Dat gebeurde in ‘een moeilijke periode’ waarbij de zeven samenwerkende parochies fuseerden en er drie kerken sloten. Vervolgens kwam er een samenwerking tussen de Annaparochie en de Christoffelparochie en dat betekende werkzaamheden voor acht kerken en 11 geloofsgemeenschappen. Een verandering van ‘meer pastor op afstand en minder pastor van nabijheid’. Hein Paulissen vertegenwoordigde vervolgens het pastoraal team in de Joannes de Doper (Nieuw-Vossemeer), Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming (De Heen), Antonius van Padua (Lepelstraat) en OLV Hemelvaart (Tholen). Ook was Paulissen voorganger tijdens diensten in Oud-Vossemeer, Kruisland, Halsteren, Dinteloord en in de Vredeskerk in Steenbergen.
Bram Hommel roemde Hein Paulissen om zijn groot vermogen tot relativeren en om zijn humor. Hij wenste hem sterkte in zijn strijd tegen de ziekte die hem overviel.
Ook pastoor Hans de Kort en pastor Lenie Robijn spraken Hein Paulissen toe.

Foto: Ad van de Par © 2019