Pannakoning opent JOP in Dinteloord

DINTELOORD – Niemand minder dan pannakoning Jeand Doest was gisteren te gast in Dinteloord voor de officiële opening van de Jongeren Ontmoetingsplaats (JOP) aan de Witte de Withstraat in het dorp. Onder grote publieke belangstelling, vertoonde hij zijn voetbalkunsten en daagde hij een aantal kinderen uit om het tegen hem op te nemen in de pannakooi.

Die leent zich overigens niet alleen voor een potje voetbal; de jeugd kan er ook in basketballen. Daarnaast is er ook nog een speeltoestel geplaatst, waar de jongere kinderen gebruik van kunnen maken.

De JOP kwam totstand dankzij de inbreng van o.a. de Dorpsraad Dinteloord, FC De Lattentrappers, buurtbewoners en plaatselijjke jongeren.

Behalve wereldkampioen pannavoetbal Jeand Doest was ook wethouder Cor van Geel van de partij bij de opening. ,,De gemeente is blij dat Dinteloord nu ook over een jongerenontmoetingsplaats beschikt,’’ zo stelde hij. ,,We vinden het belangrijk om jongeren te laten bewegen. Buiten spelen en sporten is goed voor lichaam en geest. Ook zorgt het ervoor dat je op een leuke manier met leeftijdgenoten in contact komt.’’

Foto's Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl