Pakhuis aan de Kade transformeert in een luxe B&B

STEENBERGEN – De spontane reacties van passanten zijn bijzonder enthousiast. En niet zonder reden, want het niet bepaald fraai ogende pand aan de Kade 7 is getransformeerd met een fraaie en aantrekkelijke gevel. Wie volgende week zaterdag 2 oktober tussen 11:00 en 15:00 uur de Open Huis bezoekt, zal constateren dat het pand omgetoverd is tot een zeer luxe Bed and Breakfast.

Carlijn van Alphen (25) is er met recht trots op. Nadat eind vorig jaar met de verbouwing gestart is, nadert deze de voltooiing en wordt komende week de laatste hand gelegd aan de inrichting. Zaterdag 2 oktober zijn alle belangstellenden welkom tijdens het Open Huis.

‘Slapen in Steenbergen’

“De B&B heeft de naam Studio SIS – Slapen in Steenbergen – gekregen. Er zijn 3 appartementen – met woonkamer en keuken, slaapkamer en badkamer – en  er zijn 7 studio’s. Ze zijn opvallend ruim en luxe uitgevoerd. De appartementen zijn 50 m2 groot en ook de studio’s zijn met 40 m2 ruim. Ook deze hebben een eigen badkamer en een keuken”, vertelt Carlijn van Alphen.

Zicht op de haven

De ruimten kijken alle uit op een open binnenplaats. De appartementen geven een fraai zicht op de Kade met zijn haven. “Dat was een van de redenen om hier te vestigen. Zo dicht bij de haven. Steenbergen is mede daardoor een aantrekkelijke plaats. Centraal tussen bezienswaardige grote steden, aan de Brabantse Wal, met prachtige plekken zoals het Benedensas en de Dintelse Gorzen. Ook de polders rond Steenbergen zijn de moeite waard, fietsers en wandelaars komen hier prettig aan hun trekken”.

Recreatie, zakelijke overnachtingen en short stay

“Slapen in Steenbergen biedt uitstekende mogelijkheden voor recreanten die Steenbergen en omgeving voor een paar dagen bezoeken. Zij kunnen terecht in een van de zeven studio’s. Ook voor zakelijke overnachtingen zijn deze heel geschikt, temeer ook omdat ze heel ruim zijn en voorzien van alle luxe. Voor wie een langere periode wil verblijven zijn de drie appartementen een uitkomst. Het is bij uitstek geschikt voor short stay”.

Hoge kwaliteit

Op kwaliteit en inrichting is zeker niet bespaard. “Er is gebouwd met de wetenschap dat de beste materialen er uiteindelijk voor zorgen dat de onderhoudskosten laag zijn. En voor de gasten is het heel prettig dat er naast ruimte sprake is van kwaliteit”.

Naast de appartementen en studio’s herbergt het pand ook een winkelruimte. “Die is 25 m2 en kan voor tal van doelen worden ingezet”.

Carlijn van Alphen is geboren in de Anna Jacobapolder. Na haar studie bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Breda deed ze een master ‘Strategic Management’ aan de universiteit van Tilburg. Ook deed ze ervaring op in de recreatiebranche.

Beelden bij dit artikel