Paashaas spant Kaatje voor zijn mandje

STEENBERGEN – Ook de Paashaas heeft zich te houden aan de RIVM-richtlijnen. Het feestbeest blijkt gelukkig behoorlijk out-of-the-eierbox te kunnen denken. Bijvoorbeeld in de Steenbergse woonwijk ’t Drievierde waar hij de 3-jarige Kaatje voor zijn mandje wist te spannen.

Samen met mama Jennifer hing Kaatje namens de wijkvereniging een tasje met paaseitjes aan alle deuren in de Emma- Wilhelmina-, Julianastraat en het Doornedijkje. Een hele klus die zij pas aan het eind van de middag konden klaren omdat de zon de vrolijke eitjes anders in chocoladesoep had veranderd.

Buurtbiebje

Het Paasfeest is altijd een grote happening in de actieve wijk, maar door alle corona-toestanden, valt dat allemaal in het water. Gelukkig zijn er in de buurt voldoende manieren om de samenhorigheid te bewaren. Bijvoorbeeld door een heel gezellig Buurtbiebje op het speelveld waar iedereen een boek uit kan halen of in kan stoppen. Ook is er bij de ondergrondse container een mededelingenbord geplaatst waar iedereen op de hoogte wordt gesteld van belangrijke maatregelen. Aan steeds meer gevels in de wijk wappert de ‘Met elkaar, voor elkaar’-vlag waarmee personeel werkzaam in de zorg, onderwijs, supermarkten en andere vitale sectoren een hart onder de riem wordt gestoken.

Wanneer je nog maar twee turven hoog bent, is het een hele klus om een tasje met eieren aan een hoge deurknop te hangen. De driejarige Kaatje was afgelopen woensdag een voortreffelijke invaller voor de Paashaas.

Door: Dasja Abresch