Paaseieren zoeken met behulp van een app

WELBERG – De stichting Ontspanning Voor Welberg (OVW) organiseerde afgelopen maandag weer een succesvolle, volledig corona-proof activiteit voor de kinderen van de Welberg. Dat deed de organisatie dit keer niet alleen, maar met hulp van de 13-jarige Amy Stevenson en haar moeder Rosemarie.

Een half jaar geleden keerde het gezin Stevenson na drie jaar woonachtig te zijn geweest in Canada terug naar hun huis op de Welberg. Het is weer even wennen, maar met creativiteit kom je een eind zo laten moeder en dochter zien. Amy verzon voor Pasen een ‘egg hunt’ met behulp van de app ‘Action Bound’. De deelnemende kinderen konden op het dorp op zoek naar afbeeldingen van eieren, voorzien van een QR-code. Wanneer zij die scanden kregen zij een vraag, een opdracht of werden zij op weg geholpen naar het volgende ei.

Happy Stones

Moeder Rosemarie introduceerde op de Welberg de zogenaamde ‘Happy Stones’ die je over de hele wereld kunt vinden. Het zijn vrolijk beschilderde stenen met een mooie afbeelding of een leuke tekst. De bedoeling is dat degene die de steen vindt, er blij van wordt en hem eventueel weer op een andere plek legt.
De leden van OVW vroegen of zij de ideeën van moeder en dochter in mochten zetten voor hun Paasactiviteit. “Dat vond ik wel spannend,” geeft Amy toe. “Maar ik vind het ook leuk om dingen te verzinnen waar anderen plezier aan beleven.” Rosemarie werd gevraagd om voor iedere deelnemer een kei in de grondverf te zetten. Deze ging samen met de nodige paaschocolade en een vers gekookt ei in een tasje, waarna het kind de steen thuis zelf kon beschilderen en ergens wegleggen. Of lekker zelf houden natuurlijk.

Belangstelling groter dan verwacht

Waar OVW niet op had gerekend, was het grote aantal kinderen dat op Tweede Paasdag een tasje met paasverrassingen op kwam halen op het nieuwe Klaproosplein naast de Pius X. Er was gerekend op maximaal 75 belangstellenden, maar dat bleken er aardig wat meer te zijn Dat werd dus improviseren, wat OVW gelukkig altijd goed afgaat.

Paasbingo

Alle kinderen konden sowieso aansluiten bij de paasbingo die om 15.00 uur online bingo gingen draaien. Zodoende was het ouderwets gezellig in de Welbergse huiskamers.

Foto’s©Dasja Abresch & Jeppe Drenth

Beelden bij dit artikel