‘Paal en perk stellen aan vandalisme op begraafplaats’

STEENBERGEN/DINTELOORD – De fractie van Steenbergen Anders heeft bij het college schriftelijke vragen ingediend over de aanhoudende vernielingen op en diefstallen vanaf de algemene begraafplaats aan de Steenbergseweg in Dinteloord, waar onder meer het graf van een 11-jarig meisje uit het dorp is vernield. 'Hier moet nu echt paal en perk aan worden gesteld, want de situatie is schrijnend!', stelt fractievoorzitter Tim Huisman.

De partij vroeg ook in augustus en september al aandacht voor dit probleem, waarop B en W aangaven dat de begraafplaats geen eigendom van de gemeente is. StAn vindt echter dat de ellende en het verdriet die het gevolg zijn van vandalisme op de begraafplaats echter wel degelijk de verantwoordelijkheid van de gemeente zijn.

De fractie dringt bij burgemeester en wethouders aan op strikte handhaving en wil nu weten hoe het met het toezicht op de begraafplaats is gesteld, hoeveel officiële meldingen en/of aangiftes er van vernielingen zijn gedaan, en of het college eventueel alsnog bereid is om camera’s te plaatsen. Hamvraag van Steenbergen Anders is hoe B en W denken de golf van vernielingen en diefstallen een halt toe te roepen.