Overwegend droog tijdens de jaarwisseling, maar wel boterzacht. Vanaf zondag stijgende regenkansen en na het weekeinde minder zacht.

Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag verlopen in de gemeente steenbergen droog. In grote lijnen is het op oudjaar wel bewolkt (maar op nieuwjaarsdag ook zon) en aanhoudend extreem zacht met maxima zo rond de 14 graden. De wind is vrijdag nog zuidwest maar zondag waait er een zuidenwind in onze regio.
Op de Atlantische Oceaan neemt de depressieactiviteit op Nieuwjaarsdag verder toe. Ten noordwesten van de Britse Eilanden zakt het weerglas op zaterdagmiddag naar 955 hPa. Fronten van het systeem bereiken zondag onze omgeving. Later op de avond betekent dat mogelijk enige tijd lichte regen. Na het weekeinde verplaatst het ‘sturende’ lagedrukgebied zich naar Noord-Europa. Voor onze omgeving betekent deze situatie een voortzetting van het wisselvallige weer, maar de temperatuur gaat wel naar beneden. Medio volgende week in onze regio schommelt het kwik rond normaal. De kans op vorst blijft klein.


Weerspreuk: ”Met de decembermaand is het jaar weer uit, gelukkig wiens balans goed sluit.”