Overload rockt bij De Bonnefooi

DINTELOORD – Classic rock-band Overload treedt zaterdag 12 november op bij Kaffee de Bonnefooi in Dinteloord. Na een druk eerste halfjaar met optredens in onder andere Tilburg, Goes, Made en Breda keert de populaire formatie weer eens terug binnen de Steenbergse gemeentegrenzen.

Zeker het optreden in Tilburg heeft indruk gemaakt op de bandleden René Smout, Frenk de Groot, Rien Luijsterburg en Guido Smout. Dat kwam vooral door de volle bus met Steenbergse ‘supporters’ die was meegereisd. ,,Een geweldige ervaring,” aldus Frenk de Groot.

In de zomerperiode had de band een pauze. Naast het vieren van vakantie, hadden de bandleden ook hun andere bezigheden. Bassist Rien is net terug van enkele maanden werken in Afrika en kan niet wachten om weer muziek te maken met Overload en zijn andere band One Step Beyond. René gaat naast Overload ook spelen in de Status Quo tribute band Quotation en moest de setlist van deze landelijk bekende groep instuderen. Daarnaast heeft hij zichzelf nieuwe tandjes aan laten meten, zodat zijn looks op het podium nog verleidelijker zijn geworden.

Slagwerker Guido heeft zijn ‘drumconditie’ op peil gehouden, want ook hij speelt naast Overload in een andere band, genaamd AXE. Frenk de Groot heeft de afgelopen tijd gespendeerd aan het schrijven en opnemen van eigen werk. Dit solo-uitstapje heeft ertoe geleid dat zijn nummers zijn gedraaid op vele lokale radiozenders, voornamelijk in het oostelijk deel van het land en uiteraard ook op de SLOS.

'Overload' aan hits uit de jaren '70 en '80

Maar vanaf nu is de focus van de heren weer gericht op Overload en op het live-optreden van 12 november bij De Bonnefooi van Toon en Elly de Bruijn. Zoals altijd belooft deze Classic Rock Night weer een echte rocking party te worden, met vooral veel gezelligheid en een ‘overload ‘ aan hits uit de jaren ’70 en ’80 van bands als The Rolling Stones, AC/DC, Creedence Clearwater Revival, The Doors, The Golden Earring en Status Quo. Het optreden begint om 21.30 uur en de toegang is gratis.