Overload gaat na meer dan 25 jaar terug naar roots

STEENBERGEN – Met het zogenoemde ‘Back to the rockin’ roots’-concert maakt de rockband Overload zaterdag 24 mei, na meer dan vijfentwintig jaar, z’n rentree op het podium van De Joosse: de zaal waar het destijds allemaal begon.

Muziekliefhebbers van toen zullen zich volgende week zaterdagavond terug wanen in de tachtiger jaren, de hoogtijdagen van het toenmalige Steenbergse jeugdhonk De Gammele. Maar ook aan de jongeren van nu is gedacht, zo blijkt bijvoorbeeld uit de rockuitvoering van de recente hit “I don’t care” van Icona Pop.

Op het repertoire van Overload prijken verder onder meer vertrouwde covers van gerenommeerde formaties als Status Quo, Deep Purple, ZZ Top, AC/DC, The Rolling Stones en de Steve Miller Band. Het programma wordt afgewisseld met eigen nummers, waaronder het nieuwe “Friday Night” en het lijflied “I need an Oveload of rock ’n roll”.

Bij de opening van het concert hebben de muzikanten bovendien een visuele verrassing in petto voor het publiek. Aan de winnaars van het Facebook-spelletje ‘Raad de Rif!’ worden dan ook T-shirts uitgereikt.

Aanvang 21.00 uur, toegang gratis.