Overlijden Elly Lambers raakt cultureel Steenbergen in het hart

STEENBERGEN – Afgelopen maandag overleed Elly Lambers-Huigen op 61-jarige leeftijd na een korte periode van ziek zijn. Haar echtgenoot Michel Lambers en zoon Reinier raakten hun vrouw en moeder kwijt, de stad Steenbergen een cultureel boegbeeld. Decennia lang zette Elly zich op tal van fronten in voor het culturele leven. Ze stond graag in de schijnwerpers maar verzette het meeste werk achter de schermen van tal van organisaties en evenementen. Zij werd voor haar tomeloze inzet in 2015 beloond met een Koninklijke Onderscheiding.

Muziek was Elly’s passie, zang haar talent evenals het organiseren van activiteiten. Zodoende stond zij aan de wieg van vele muzikale producties en organisaties. Als jong volwassene richtte zij de gemengde zangvereniging Die Vaertsingers op. Daar schitterde zij in vele musicals en uitvoeringen, zowel voor als achter het roodfluwelen gordijn. Ook de Karnevalsmis die uit de koker van Die Vaertsingers kwam, werd jaarlijks door haar tot in de puntjes georganiseerd. Van half werk hield Elly niet. Zelf zong zij tijdens de mis mee in het Bietboeren & Meerminnenkoor.

SLOS

Tijdens haar leven was de veelzijdige vrouw ook nog (onder meer) bestuurslid van de stichting Commissie Culturele Verenigingen Steenbergen (CCVS), van gemeenschapshuis  ’t Cromwiel en mede-oprichtster van de Stichting Lokale Omroep Steenbergen.

Bruidsparen

Elly beschikte over de gave van het woord en zette deze het liefst in tijdens de hoogtepunten in een mensenleven. Zo verbond zij als Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Steenbergen vele bruidsparen in de echt. Aan de andere kant van de levenslijn begeleidde zij als uitvaartmedewerker bij DELA families bij het afscheid nemen van een overledene.

Aanstaande zaterdag om 15.00 uur vindt de afscheidsdienst voor Elly Lambers plaats bij crematorium Zegestede te Roosendaal.