Overlast tijdens jaarwisseling in de kernen Dinteloord en Steenbergen

STEENBERGEN – DINTELOORD – Chris Methorst van de afdeling communicatie van gemeente Steenbergen meldt dat het in het centrum van zowel Steenbergen als Dinteloord onrustig is geweest. Vuurwerkoverlast, vechtpartijen en schade was het gevolg.

In Dinteloord veroorzaakte een groep jongeren overlast. Rondom het kerkplein werd massaal vuurwerk afgestoken en werd ook geprobeerd om vuren aan te leggen. Het gevolg daarvan was schade aan het plein.

Melder vandalisme aangevallen

In Steenbergen Centrum ging het er nog vervelender aan toe. In de Kaaistraat werden twee winkelruiten vernield, naar wordt aangenomen door vuurwerk. Een bewoner maakte daarvan keurig melding en werd vervolgens aangevallen door de daders. “Een laffe daad”, aldus burgemeester Van den Belt.

Grote vechtpartij

Rondom de parkeerplaats aan de Westdam vond een grote vechtpartij plaats, waarbij de politie moest ingrijpen en de wapenstok moest hanteren. Op diverse plaatsen werd schade aangericht. Zo moesten betonnen bloembakken het ontgelden. Elders, bij het jeugdhonk werd een boom in brand gestoken en moest de brandweer in actie komen.

“Op meerdere plaatsen was er sprake van mooi vuurwerk. Toch baart de overlast in Dinteloord en Steenbergen mij zorgen”, aldus de burgemeester die hoopt dat in 2019 dergelijke incidenten worden voorkomen.

In de kernen Nieuw-Vossemeer, Kruisland, Welberg en De Heen is de jaarwisseling aanzienlijk rustiger verlopen.