Over de rode loper de nieuwe brede school in

STEENBERGEN – De rode loper lag vanmorgen uit voor de hoofdingang van de nieuwe brede school op Buiten de Veste, waar basisschool Maria Regina, peuterspeelzaal Nijntje, Zo/Toerdeloo Kinderopvang en slagwerkschool Brok hun intrek hebben genomen. Waarnemend burgemeester Joseph Vos verrichtte de informele opening van het gebouw, dat naast het gemeentehuis staat.

Desondanks stonden de kinderen, leerkrachten en de nodige ouders vanmorgen in eerste instantie vergeefs op Vos te wachten bij de entree van de brede school. Hoe hard zij ook riepen: de burgemeester kwam niet opdagen.

Directeur Eric Graafmans van de Maria Regina stelde daarom voor met z’n alleen naar het gemeentehuis te gaan, waar bleek dat Vos zich zogenaamd had verslapen. Gehuld in een nachtgewaad en met slaapmuts op, verontschuldigde hij zich, om zich vervolgens razendsnel te verkleden en alsnog de openingshandeling voor zijn rekening te nemen.

,,Ik ben altijd blij en trots als er weer zo’n mooi iets is gerealiseerd in de gemeente,’’ sprak Vos, die de sleutel overhandigde aan Graafmans en het lint doorknipte, waarna iedereen over de rode loper naar binnen mocht. Daar stond een meterslange taart klaar. Die werd, net als de kinderchampagne op het plein, met smaak verorberd.

De officiële opening van de brede school volgt op vrijdag 11 april. Zaterdag 12 april is er een open dag voor alle belangstellenden.