(Oud)leerlingen Groen van Prinsterer zijn allemaal wat ouder en groter geworden

DINTELOORD – Het kan natuurlijk niet anders of de reünisten die ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de Groen van Prinsterer vanavond hun oude school bezochten, moesten soms wat vaker kijken voor ze oude klasgenoten herkenden. Desondanks werden het geanimeerde ontmoetingen en mag de reünie zeker geslaagd worden genoemd.

Dat tot tevredenheid van de organisatoren, want de voorbereidingen hadden toch nog heel wat voeten in de aarde. ”We hebben veel tijd en energie gestoken in het opsporen van de leerlingen. Dat is ondanks Facebook, een annonce in het Algemeen Dagblad en veel speurwerk nog niet zo gemakkelijk geweest. Vooral het ontbreken van de uitgebreide telefoonboeken van vroeger werd het een lastige speurtocht”, vertelt Corrie Nieuwkoop.

Museum

De duizendpoot van deze school heeft met directeur Remco Blom en met Tiny Reink, Miranda Kokke, Astrid Willemse en Elsbeth van der Endt heel wat uurtjes in de voorbereidingen gestoken. Niet alleen de reünie en het opzetten van het ’museum’ met veel herinneringsmateriaal, maar ook de voorbereidingen voor de geslaagde feestweek hebben veel energie gekost. Des te groter was het plezier door het welslagen.

Feestweek

”We zijn met de leerlingen naar het onderwijsmuseum in Dordrecht geweest. Aansluitend gingen de kleinsten naar de speeltuin en de wat groteren genoten van het speelbos in De Biesbosch. Per dag gingen twee groepen op reis, ’s avonds sliepen ze op school en de volgende ochtend hadden ze een uitslaapdag. We hadden een pizabus op school en er waren workshops met theater, schilderen en muziek. Deze middag – vrijdagmiddag – was er voor de ouders een geslaagde voorstelling op het schoolplein. Gelukkig hadden we toen veel geluk met het weer. Na de voorstelling is het kunstwerk op het schoolplein onthuld. Dit gebeurde door wethouder Esther Prent, bestuurder Stephane Shepero, Jacqueline Breure – die vijftig jaar geleden samen met Ries Vogelaar zelfs deze school heeft geopend – en met de leerlingen Jelle den Boef, Noa Saeung en Lois Brodie. De leerlingen hadden door hun geboortedatum steeds iets met het getal vijftig”, vertelt Corrie Nieuwkoop enthousiast.

Kunstwerk

Ze geeft ook nog een toelichting op het kunstwerk: ”Dat is gemaakt door de kunstenaar Iwaz (bekend van zijn kleurrijke insteek – red.). Iwaz heeft tijdens workshops de kinderen laten tekenen. Vanuit die tekeningen stelde hij zijn muurschildering samen”.

Terwijl Corrie Nieuwkoop haar toelichting op de feestviering gaf, keuvelden de reünisten gestaag door. Ze hadden elkaar heel wat te vertellen. Door de grote opkomst – meer dan 300 aanwezigen – was het in de gangen van de school een drukte van jewelste. Onder het genot van een hapje en een glaasje vermaakte ieder zich uitstekend en daardoor is de feestweek van de Groen van Prinsterer prima afgesloten.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen ©Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl