Ouderenmiddag met voorstelling ‘Terug in d’n tèèd’

STEENBERGEN – Traditiegetrouw organiseert de KBO Steenbergen in deze tijd van het jaar een aantrekkelijke middag voor alle ouderen uit de gemeente Steenbergen. Die zijn op maandag 3 oktober van harte welkom in de theaterzaal van ’t Cromwiel, waar Rien Vermaire dan de voorstelling ‘Terug in d’n tèèd’ ten beste geeft.

Een optreden vol herkenbare anekdotes over ‘bloedworst, koaikes, balkenbrij, spek, pootjes, zult, d’n blaas, de rommelpot, de pezerik en zeker de kerbenaai veur d’n pasteur’, dat iedere oudere ongetwijfeld zal aanspreken. Ook tradities en gebruiken uit ‘die goeie ouwe tijd’ komen ruimschoots aan bod.

Vermaire is vooral in Oost-Brabant een bekendheid. Zijn jeugd in Oisterwijk en zijn werk bij het slachthuis in Tilburg bezorgden hem meer dan voldoende inspiratie voor zijn programma. Daarnaast staat hij ook bekend als tonprater en was hij enkele jaren Prins Carnaval.

De voorstelling is zowel voor leden als niet-leden toegankelijk. Zij betalen respectievelijk 2 euro en 5 euro entree. Bij binnenkomst krijgen de bezoekers een bakje koffie aangeboden, het pauzedrankje is voor eigen rekening.

De zaal gaat om 13.00 uur open, het optreden begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.15 uur.