Ouderenbonden krijgen subsidie voor cliëntondersteuning 

STEENBERGEN – Inwoners die zorgvragen hebben, kunnen voortaan ook terecht bij vrijwilligers van GOOS (Gezamenlijk Overleg Ouderenbonden Steenbergen). Wethouder Koos Krook en Jan Legierse, voorzitter van GOOS, ondertekenden maandag daarvoor een overeenkomst. De gemeente Steenbergen stelt subsidie beschikbaar zodat de vrijwilligers een training kunnen volgen waardoor GOOS kwalitatieve hulp kan verlenen.

De zorgvragen bestaan bijvoorbeeld uit hulp bij het invullen van belastingformulieren of andere administratie. Inwoners met zorgvragen konden al terecht bij WijZijn Traverse of MEE, maar de toegevoegde waarde van GOOS zit volgens wethouder Krook in de korte lijnen. “Er wordt op dit moment nog te weinig gebruik gemaakt van cliëntenondersteuning. De vrijwilligers van GOOS beschikken over een groot netwerk waardoor ze snel gevonden worden. De drempel om hulp te vragen ligt voor senioren daardoor een stuk lager omdat het bekende gezichten zijn.” 

Keukentafelgesprek

De vrijwilligers van GOOS kunnen als onafhankelijk adviseur aanschuiven bij een keukentafelgesprek met instanties. “Er zijn mantelzorgers die worstelen met dit soort situaties. Wij willen dan graag professionele hulp bieden”, aldus Rien van Zundert, ondersteuner bij GOOS. Er zijn op dit moment drie vrijwilligers beschikbaar, de vierde gaat binnenkort de opleiding volgen. De subsidie van 5000 euro is voor 2018 en 2019, daarna zal worden bekeken of die structureel kan worden. 

Heeft u vragen of wilt u ondersteund worden tijdens een keukentafelgesprek, dan kunt u contact opnemen met:

Jan Legierse (06-51316966) of kontech@ziggo.nl.

Rien van Zundert (0167-523503/06-49386511) of rvanzundert15@ziggo.nl

Henk van Houten via afdeling KBO Steenbergen (0167-850291)

Foto (v.l.n.r.): Wethouder Koos Krook, Rien van Zundert en Jan Legierse (beide van GOOS), zijn blij met deze overeenkomst die ervoor moet gaan zorgen dat senioren met een zorgvraag nog beter ondersteund kunnen worden.

Tekst en foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl