Oude veld SC Welberg klaargemaakt als speelplek voor de jeugd

WELBERG – De Dorpsraad van Welberg is vanaf heden de beheerder van het voetbalveld achter gemeenschapshuis De Vaert dat SC Welberg onlangs definitief heeft verlaten. Vanmiddag werd de locatie met medewerking van zo’n 25 vrijwilligers ‘winterklaar’ gemaakt én geschikt als speelveld voor de jeugd uit zowel het dorp zelf als uit Steenbergen.

De Dorpsraad informeerde al geruime tijd geleden bij de gemeente of het voetbalveld gebruikt zou mogen gaan worden als locatie voor spelende kinderen, waar zij bijvoorbeeld een balletje kunnen trappen, hutten mogen bouwen en in de winter zelfs hun schaatsplezier kunnen vinden.

De gemeente heeft ingestemd met de voorlopige bestemming, in afwachting van de verdere ontwikkeling van een nieuw Centrumplan voor Welberg en de mogelijke bouw van huizen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was na de verhuizing van SC Welberg naar de Hoogstraat.

De Dorpsraad heeft nu de sleutel gekregen van de toegangspoort tot het oude sportveld, dat dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegangelijk is. Vier keer per jaar zullen vrijwilligers worden opgetrommeld om de boel netjes op orde te houden.

Zo werden vanmiddag takken van de bossen rondom het veld gesnoeid, bladeren opgeruimd en de bestrating schoongemaakt. Op korte termijn komen er (weer) voetbaldoeltjes te staan, als het aan de Dorpsraad ligt worden er in een later stadium ook enkele speeltoestellen neergezet.