Oud-Steenbergenaar Nasrdin Dchar zegt ‘JA’ via livestream

STEENBERGEN – Geen volle zalen met publiek en geen staande ovaties, maar dat is voor de in Steenbergen geboren acteur Nasrdin Dchar geen reden om de handdoek in de ring te gooien. Want een acteur wil acteren en als dat niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. En het kan. Aanstaande zondag, Valentijnsdag,  is de voorstelling ‘JA’ via een livestream te bekijken in ieders eigen huiskamertheater. Een zondag waarop Strienestad normaliter ondergedompeld zou zijn in ‘Liefde voor de Leut’. Een beter alternatief (of mooier toeval) dan een theatervoorstelling die geheel gewijd is aan de liefde kan bijna niet bestaan.

In 2019 toerde Nasrdin Dchar met ‘JA’, een voorstelling over de liefde, door het hele land. Zondag 14 februari vanaf 20.30 uur speelt hij eenmalig een speciale Valentijns-editie van ‘JA’ voor iedereen die “wel wat extra liefde kan gebruiken”. Kaarten zijn voor € 12,50 te bestellen via www.meervaart.nl. Er wordt live uitgezonden dus terugkijken is geen optie.

Liefde vieren

‘In deze heftige tijd waarin we maar blijven incasseren, waarin het soms voelt alsof we in een uitzichtloze situatie terecht zijn gekomen en waarin veel mensen boos en teleurgesteld zijn, denk ik dat het goed is om even stil te staan bij hetgeen wat ons bindt: de liefde. Daarom wil ik, op de dag waarop we de liefde vieren, mijn voorstelling over de liefde spelen,’ aldus Dchar.

Verliefd

Het verhaal van ‘JA’ gaat over een Marokkaanse jongen en een Nederlands meisje die verliefd worden op elkaar. Een liefdesverhaal dat is geïnspireerd op het leven van Dchar en zijn grote liefde/echtgenote Amy Dchar-Donk, eveneens geboren en getogen in de Strienestad. Samen hebben zij twee kinderen, dochter Dina (6) en zoon Malik (4). De ouders van zowel Nasrdin als Amy wonen nog altijd in de gemeente Steenbergen.

Met licht hart

Een mooiere omschrijving dan de officiële toelichting op de voorstelling is niet denkbaar en dus: “’JA’ is een reis die scheert langs continenten en culturen, maar ook een zoektocht is naar volwassenheid. In zijn kenmerkende persoonlijke stijl laat Nasrdin zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.”