Oud-schaatskampioen Gianni Romme te gast bij IJsfestijn

STEENBERGEN – Hoe verbindt je een campagne over het scheiden van afvalglas met een publiekstrekker als IJsfestijn Steenbergen? Of omgekeerd hoe geef je de opening van IJsfestijn Steenbergen nog wat extra glans? Dat heeft gemeente Steenbergen zich blijkbaar afgevraagd en nodigde vervolgens meervoudig Olympisch en wereld kampioen schaatsen Gianni Romme uit om naar Steenbergen te komen. Hij is aanstaande zaterdag aanwezig bij de officiële opening van het IJsfestijn en maakt tegelijkertijd met medewerkers van de gemeente reclame voor het scheiden van verpakkingsglas uit het afval.

Romme was vooral eindjaren ’90 en beginjaren 2000 succesvol. De lange afstandsschaatser werd vervolgens trainer en later technisch coördinator bij iSkate. Hij is eveneens ambassadeur van de campagne Gas op Glas en motiveert als zodanig mensen om het verpakkingsglas zo goed mogelijk te scheiden.

En dat biedt de link tussen afvalinzameling en schaatsen op kunstijs. Zaterdagmiddag komt de oud-schaatser naar Steenbergen. Hij is naast ijsdanseres Darya Nucci te gast bij de opening van het IJsfestijn om de Markt. Het festijn wordt om 14:00 uur geopend door burgemeester Ruud van den Belt, waarna Nucci een schaatsdemo verzorgt.

Omgekeerd inzamelen

Gianni Romme zal zaterdag tussen 12:00 en 16:00 uur het team van gemeente Steenbergen versterken dat aandacht vraagt voor gescheiden inzamelen van verpakkingsglas en voor de nieuwe manier van afvalinzameling waarmee de gemeente Steenbergen volgend jaar van start gaat.