Oud-inwoner van Steenbergen ongedeerd op Sint Maarten

STEENBERGEN – Ook een oud-inwoner van Steenbergen – Linda Ros – is woonachtig op Sint Maarten, het eiland dat zo getroffen is door de orkaan Irma. Haar dochter Vera woont bij haar grootouders in de Oudlandsestraat. Ze volgt een verpleegstersopleiding in Roosendaal. Gisteravond was ze dolblij te horen dat haar moeder ongedeerd was. Al had die flinke tijd in de badkamer moeten schuilen voor de reusachtige storm. De orkaan raasde met bijna 300 kilometer per uur over het eiland.

Dochter Vera is dus wat gerustgesteld. Ze had gisteravond telefonisch contact met haar moeder. Die meldde vanuit Pelican Key op Sint Maarten dat ze gelukkig relatief weinig schade heeft, maar er wel sprake is van veel wateroverlast. “Haar huis staat er nog. Daar is alleen het dak iets beschadigd en de dakgoten zijn verdwenen. De houten waranda bij haar huis en de tuinschutting zijn eveneens weggewaaid”, aldus Vera.

Opgelucht

Ook grootouders Erik Ros en Annelies de Bruin uit de Oudlandsestraat halen opgelucht adem. Zij wonen sinds 1984 in Steenbergen en zagen hun dochter 8 jaar geleden naar Sint Maarten vertrekken. “Linda werkt daar als adviseur voor justitie. Vera is drie weken geleden nog voor een vakantie bij haar moeder op bezoek geweest. Toen was er natuurlijk nog niets aan de hand. We zijn nu blij om te horen dat ze veilig is”, vertelt vader Erik Ros. Tijdens haar bezoek aan Sint Maarten maakte Vera een selfie met haar moeder. (Zie foto).