Oud en Nieuw met SLOS:‘Thuis in Steenbergen’ blikt terug op vervlogen tijden

STEENBERGEN – Op oudejaarsdag zendt SLOS een nieuwe aflevering van ‘Thuis in Steenbergen’ uit. Toepasselijk voor het einde van een jaar is de aandacht die programmamakers Peter van Langerak en Mark van de Broek hebben voor het vermaak van de mensen over vele decennia in Steenbergen en haar kernen.

Peter van Langerak: “ Het is een lekkere lange uitzending geworden met veel zaken die bij de kijker iets oproepen in de trant van…o, ja, dat hebben we ook nog gedaan of het nu gaat over tollen,  hoelahoep, een wereldrecord kruipen of postzegels sparen, van alles zit in deze uitzending.”

Beelden van vroeger

Ook zijn oude beelden uit vervlogen Steenbergse tijden in de uitzending opgenomen , die vast ook vele herinneringen op zullen roepen. Het programma maakt een reis door de tijd en dan zijn de beginjaren van de televisie in Nederland ook een must om er wat van te laten zien. In korte flits komt het allemaal voorbij; Bonanza, Mr Ed, Swiebertje, Lassie, en vele anderen.

Verenigingen in het vroegere Steenbergen

Geleidelijk schuift het programma op richting de huidige tijd met b.v. yoga en de komst van de computer, etc. Aan het einde van de uitzending is er nog een selectie gemaakt uit honderden verenigingen  die ooit het daglicht in Steenbergen hebben gezien en vaak al niet meer bestaan. Denk hierbij aan luchtbuksverenigingen, dansclubs,  ijsclubs, wielerclubs, kegelverenigingen, etc. “ We hebben een selectie moeten toepassen, zegt van Langerak, want we stonden versteld hoe actief de vorige generaties hier waren met ontelbare verenigingen en clubs.

En verder op SLOS TV

Dit programma wordt om 13:00 uur opgestart en wordt de gehele dag herhaald. Om 23.30 uur brengt SLOS een spetterende show van de European Pop Orchestra. Om één minuut voor twaalf telt SLOS op originele wijze af naar 2022. Na een spetterend vuurwerk is er een live optreden te zien van de Rolling Stones.