Organisatoren SpelSport Dinteloord: “Beweging is enorm belangrijk voor de jongeren”

DINTELOORD – Vandaag was een team vrijwilligers van de verenigingen HMS en Voverdi druk in de weer om een 60-tal deelnemers aan de ochtend en middagactiviteiten in hun actie tijdens SpelSport te begeleiden. Daartoe waren in sporthal De Buitelstee tal van attributen opgesteld. Doel van de dag die dit jaar voor de zevende maal op rij werd gehouden was om de deelnemers het plezier van samenwerken en samen in beweging zijn te laten ervaren.

“En je ziet met hoeveel plezier en enthousiasme de kinderen aan de activiteiten deelnemen”, stellen Conny van der Ree (HMS) en Peter van de Merbel (Voverdi). Conny van der Ree bezocht laatst een middelbare school. “Er lopen daar wel erg veel leerlingen rond die echt te dik zijn. Meer bewegen zou heel goed voor hen zijn”.

Tal van beweegactiviteiten

En bewegen deden de deelnemers op de SpelSportdag zeker. Het team vrijwilligers met naast Peter van de Merbel en Conny van der Ree ook Ad en Dyenne van der Ree, Carmen Ramos, Jory Koenraadt, Henny Nelen, Kyra van der Reest, Emilia Bahjarmovic en Marleen van Gorkom zorgde er voor dat alles goed verliep. “Vanochtend hadden we de kleintjes in de leeftijd van 18 maanden tot en met vijf jaar. Zij kwamen in actie voor het ‘Beweegdiploma’. Ook toen waren er een dertigtal deelnemers. Vanmiddag was het de beurt aan de jongeren van 6 tot en met 12 jaar. Zij deden aan volleybal, atletiek, gymnastiek en diverse behendigheidsspelletjes”.

Nieuwe leden altijd welkom

Beide verenigingen Voverdi en HMS hopen ook nog wat nieuwe leden aan de SpelSport over te houden. “Onze vereniging HMS is overigens weer aardig groeiende. We tellen inmiddels al 125 leden”, vertelt Conny van der Ree. En ook met Voverdi gaat het prima: “We hebben een honderdtal leden. Onze senioren spelen louter recreatief, maar dan wel op het hoogste niveau. We kunnen in de groep vanaf zes jaar best nog wat nieuwe leden gebruiken. Voverdi heeft thans 26 jeugdleden en dus zo’n 75 seniorenleden”, vertelt Peter van de Merbel.

Ook in 2021 weer SpelSport Dinteloord

Ook het volgend jaar zal een SpelSport evenement worden georganiseerd. “Het blijft in de carnavalsvakantie altijd wel lastig om vrijwilligers te krijgen. Dat is de reden dat de zaalvoetbal en de tennis niet meer van de partij zijn. En ook wij mogen blijven hopen dat er in 2021 voldoende vrijwilligers zijn. Dit jaar is dat in elk geval weer prima gelukt”.

Tekst en foto’s:
Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl