Organisator Michiel de Doelder: “Mensen kwamen na lange tijd weer eens bij elkaar”

STEENBERGEN – Toen duidelijk werd dat de Steenbergse jaarmarkt geen doorgang zou vinden – de vergunning werd te laat afgegeven om deze nog te organiseren – kwam ondernemer Michiel de Doelder (De Moor optiek) vanuit de evenementencommissie van ONS Steenbergen met het idee van de ‘Summersale’. Die was afgelopen vrijdag en zaterdag in het stadshart Steenbergen. Steenbergse Courant stelde hem de vraag hoe hij op dit initiatief terugkijkt.

“Toen bleek dat de jaarmarkt dit jaar opnieuw niet aan de orde was vond ik dat er alsnog iets in de binnenstad moest worden georganiseerd. De vergunning die voor de jaarmarkt was afgegeven bood die mogelijkheid. Het moest een laagdrempelige en simpele activiteit zijn waar de ondernemers in het stadshart gemakkelijk op konden inhaken. En een die snel georganiseerd kon worden. Vandaar mijn voorstel voor de Summersale. Ik heb er meteen flink werk van gemaakt en het kwam voor elkaar. Ruim vijftig kramen zijn in het stadshart opgesteld en aardig wat winkeliers werkten mee”.

‘Leuke reacties’

“Op straat heb ik leuke reacties van het publiek gehoord. Samengevat vonden de bezoekers het leuk dat er weer wat ontmoeting kon plaatsvinden. Het heeft mensen bij elkaar gebracht en daar was en is behoefte aan. Er was weer wat mogelijk. Wij hebben als evenementencommissie van ONS Steenbergen anderhalf jaar moeten wachten voor er weer wat mogelijk was. We staan al die tijd te springen om wat voor de bezoekers van het winkelhart te kunnen doen. Deze activiteit was er een. Hopelijk inspireert het anderen om wat voor de komende tijd te bedenken”, zegt Michiel de Doelder.

Beelden bij dit artikel