Organisatie ‘Tien van Heshof’ dolblij met positieve boost

STEENBERGEN – Omdat het enthousiasme voor de ‘Acht van Heshof’ sinds een paar jaar steeds verder afnam en vorig jaar zelfs een soort van dieptepunt bereikte, besloot de organisatie verder niet lijdzaam af te wachten maar op zoek te gaan naar een alternatief. Gisteren –zondag 24 september- bleek het resultaat van deze ommekeer de boost op te leveren waarop vooraf werd gehoopt.

Om de run aantrekkelijker te maken voor zowel hardlopers uit de directe omgeving, maar ook voor mensen van buitenaf, heeft het hardloopevenement zich aangesloten bij het ‘RunningCenter Loopcircuit West-Brabant’. “Dit is een klassement waarmee recreatieve renners over de loop van twaalf wedstrijden punten kunnen verzamelen”, legt mede-organisator Jan Heshof uit. “Om aan te mogen sluiten bij deze provinciale organisatie, moest de route van het vertrouwde ‘achtje door Steenbergen’ wel wat worden aangepast. De acht kilometer diende met twee kilometer te worden opgehoogd, waar de meeste lopers overigens niet rouwig om waren. Die waren namelijk niet bepaald dol op alle bochten in de oude route. Samen met de kidsrun en de run van vijf kilometer, kunnen wij de deelnemers voortaan een uitdagend programma bieden met een route die voert door de uitgestrekte Steenbergse polders met uitzicht op de drie bekende torens van onze Nassaustad”.

Kids

Na een stevige, gedegen warming-up door Team Dennis Melief met de opzwepende muziek verzorgd door DJ Owen en DJ Bob, klonk om 10:30 uur, onder de grote opblaasbare startboog voor Sportshop Heshof, het startschot voor de jongste lopers. Via de Kaaistraat en de Grote Kerkstraat liepen de rennertjes tot de dierenkliniek aan de Kruispoort en weer terug. In de leeftijdscategorie tot en met 8 jaar leverde dit een eerste prijs op voor Max van Beers en Pien van der Zande en in de categorie 9-10 jaar gingen Robin Stevens en Emma van Beers er met de eer vandoor.

Vijf en tien kilometer

Voor het startschot van de volwassenen was aan de Kaaistraat, ter hoogte van de Markt, een andere startlijn opgesteld. Dit omdat er bij een start vanaf Sportshop Heshof een klein stukje afstand tekort zou komen. De nieuwe route brengt de renners via de Kaaistraat naar de Kromme Elleboog, langs de Lindenburghlaan, Oost-Havendijk, Oostgroeneweg, Dinteloordseweg, Nassaulaan, Kruispoort, Grote Kerkstraat weer terug naar de Kaaistraat. Hier verandert de startlijn voor de vijf kilometerlopers in een finishstreep en mogen de tien kilometerrenners hierna nogmaals dezelfde ronde lopen.

Eindklassement

Dames (vijf kilometer):

 1. Elma Hopmans (Oud Gastel)
 2. Karlijn Spijker (Steenbergen)
 3. Luama Vergeer (Steenbergen)

Heren (vijf kilometer):

 1. Jan Julius van Dijke (Bergen op Zoom)
 2. François van Dijke (Bergen op Zoom), vader van nr. 1
 3. Lars Heshof (Steenbergen) Inderdaad, familie (neef) van….

Dames (10 kilometer):

 1. Amber Bongertman (Roosendaal)
 2. Yvonne Boot (Etten-Leur)
 3. Tamara Kuijlen (Anna Jacobapolder)

Heren (10 kilometer):

 1. Ricardo Sint Nicolaas (Oude Tonge)
 2. Toon Heeren (Hoeven
 3. Wim Nieuwkerk (Dinteloord)

Dolblij is Jan Heshof met alle positiviteit die het evenement vandaag ten deel gevallen is: “We kijken terug op een zeer geslaagde en sfeervolle dag met maar liefst 139 enthousiaste deelnemers. We hopen dat al deze positiviteit een magnetische werking zal hebben en nog vele volgende jaren een hoop mensen vanuit het hardloopcircuit zal trekken. Voor ons is het in ieder geval een enorme boost!”

Door Mascha Diaz