Organisatie Suikerstadmars: ‘Goede training voor omloop Goeree-Overflakkee’

DINTELOORD – Zaterdag 17 juni a.s. wordt de 55e Suikerstad Sportief wandeltocht gehouden. Deze speciale editie krijgt een extra ‘jubileum’-afstand: de 55 kilometer. Vorig jaar trok de Suikerstad mars 359 deelnemers. Dit jaar hoopt de organisatie dat grote aantal nog te overtreffen. ‘De Suikerstadmars is een uitstekende training voor de omloop Goeree-Overflakkee die op 18 en 19 augustus wordt gehouden’, zo wordt gesteld.

Om bij het belangrijkste te beginnen: Suikerstadmars kent dit jaar vanwege de 55e editie vijf afstanden. De jubileumafstand is bedoeld voor 16+-ers. Jeugd tussen 12 en 16 jaar mag ook meelopen, echter uitsluitend onder begeleiding van een 16+-er. Deze afstand start het vroegst op 17 juni. Wandelaars kunnen zich tussen 6:30 en 7:30 uur melden bij Sporthal De Buitelstee, het vertrekpunt van alle wandelingen. Deelnemers aan de 40 en 25 kilometer mogen tussen 7 en 9 uur starten, bij de 15 kilometer is dat tussen 8 en tien uur, terwijl de 5 en 10 kilometer 10:00 uur als starttijd hebben.

De Suikerstadmars is geschikt voor Nordic wandelaars en hondenliefhebbers mogen hun viervoeter mee laten lopen, echter alleen wanneer deze aangelijnd is. Na afloop ontvangen alle deelnemers die de wandelingen hebben afgerond een herinnering. Tenminste als ze vóór 18:30 uur weer terug zijn, want dan sluit het kantoor.

Wandel-3-daagse

Zoals gebruikelijk wordt ook de wandel-3-daagse gehouden. Deze start op donderdag en vrijdagavond om 18:30 uur, terwijl op de slotdag – de zaterdag van de Suikerstadmars – gestart wordt om 10:00 uur.

Meer informatie over beide evenementen is te vinden op www.suikerstad-sportief.nl. Ook kan een mailberichtje met vragen gestuurd worden naar : info@suikerstad-sportief.nl.

Omloop Goeree

De omloop Goeree-Overflakkee wordt gehouden op 18 en 19 augustus. Bij deze omloop zijn de afstanden 80, 110, 55, 30 en 15 kilometer, met daarbij voor de kinderen de afstanden 5 en 15 kilometer. Op verzoek van bewoners van Goedereede is ook een afstand van 20 kilometer is ingelast. Die bewoners – minimaal 100 in getal – zullen deze afstand gezamenlijk lopen. Overigens is elke belangstellende ook op deze afstand welkom. Er is meer informatie te vinden op www.dewandeltocht.nl.