Organisatie Suikerstadmars blij met bezoekersaantal

DINTELOORD – Afgelopen zaterdag organiseerde Stichting Suikerstad Sportief de inmiddels 56e Suikerstad Mars en 25e Suikerstad Tour (fietstocht). Deze is uitstekend verlopen, mede door het prettige wandel- en fietsweer. “We hebben in totaal 468 deelnemers gehad die zich hadden ingeschreven. Het werkelijke aantal lag hoger, want we constateerden dat sommige deelnemers die deel uit maakten van een groep, zich helaas niet registreerden. Met dit aantal zijn we dik tevreden, zeker ook omdat er dit weekeinde in de regio volop activiteiten waren”, aldus voorzitter Albert Vlamings.

Bijzonder was deze keer de komst van de kersverse wethouder Esther Prent. Die had haar primeur, ze loste het startschot en haar aanwezigheid bij de suikerstadmars betekende voor haar meteen ook het eerste officiële optreden. Zaterdagochtend sprak Prent de wandelaars bij de start kort toe en wenste hen veel wandel- en fietsplezier.

Meer lange afstand wandelaars

Voorzitter Albert Vlamings geeft nog even de uitsplitsing van de deelnemers. Tussen haakjes staat het aantal van 2017, het jubileumjaar van de organiserende stichting. Hij wijst op het opvallende aantal lange afstand wandelaars, terwijl het aantal deelnemers op de korte afstanden wat lager uitviel dan vorig jaar.

De wandelaars op deze grotere afstanden kwamen op hun route langs Zuylenhoeve, waar ze de mogelijkheid hadden om kersen te bestellen. Deze werden door de organisatie naar het startbureau vervoerd waardoor de bestellers ze na afloop mee konden nemen. De deelnemers aan de vijf kilometer werden door de jubilerende Kats Rijwielen (25 jaar) getrakteerd op een smakelijke Suikerspin, terwijl ze bij Albert Heijn Dinteloord een appel voor de dorst ontvingen.

Helpende handen altijd welkom

Voor de organisatie van de 57e mars en 26e fietstocht in 2019 kan Suikerstad Sportief zeker nog vrijwilligers gebruiken. Wie ondersteuning wil bieden wordt verzocht om contact op te nemen met Albert Vlamings. Zijn telefoonnummer is 522652 of mobiel 06 51 226 891. Een mailberichtje sturen kan ook: info@suikerstad-sportief.nl

Tijdens het wandelevenement kan Suikerstad sportief rekenen op de steun van 50 vrijwilligers en elke helpende hand extra wordt met enthousiasme verwelkomd. Het huidige bestuur Albert Vlamings, Margot Testers, Erica Verhagen, Charles Hagenaars en Martin van Schooten kunnen zeker bestuurlijke ondersteuning gebruiken. Opgave kan eveneens via Albert Vlamings.