Organisatie Steenbergen Ambiance baalt van ‘dubbele’ programmering

STEENBERGEN – Na een succesvolle vierde editie van Steenbergen Live! afgelopen mei, mogen feestgangers binnenkort weer uit hun dak gaan op het andere feestje van de organisatoren: Steenbergen Ambiance. Helaas kwam het team wel voor een onaangename verrassing te staan toen ze hoorde dat er nog een soortgelijk evenement gepland staat in ’t Cromwiel.

Het gaat om Q-Music The Party Fout! op 17 november in de sportzaal van ‘t Cromwiel. Steenbergen Ambiance is een maand eerder, op 13 oktober. Beide feesten hebben als thema ‘foute muziek’ en daardoor ook dezelfde doelgroep die ze aantrekken. “Balen en niet zo handig”, zo stelt Erik Scherpenisse namens de organisatie van Steenbergen Ambiance.

“Tot voor kort werd er helemaal niks op dit gebied georganiseerd in ’t Cromwiel. Wij hebben dat vorig jaar voor het eerst gedaan, in navolging van het succes van Steenbergen Live!. We merkten dat er behoefte was aan dit soort feesten in Steenbergen. Maar dit zo vlak na elkaar is niet handig, een betere spreiding was verstandiger geweest.”

Betere verdeling

Scherpenisse snapt dat ’t Cromwiel gewoon de zalen wil verhuren, maar hoopt dat voor de toekomst er gekeken kan worden naar een betere verdeling van feesten voor verschillende doelgroepen. “Een 70’s party was bijvoorbeeld beter geweest, want daar komen weer andere mensen op af.”

De kaartverkoop van Steenbergen Ambiance heeft er tot nu toe niet onder te lijden, de voorverkoop verloopt nagenoeg hetzelfde als vorig jaar dus de organisatie hoopt ook bij deze editie rond de 1150 bezoekers te trekken.

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl