Organisatie Kindervakantieweek kijkt ondanks beperkingen tevreden terug op Kindervakantieweek

DINTELOORD – Afgelopen maandag 17 augustus ging de Kindervakantieweek Dinteloord van start. De 48e editie had wel een andere opzet vanwege corona. Maar het actieve bestuur liet zich door de beperkingen ‘niet kisten’, zoals ze het zelf aangaf. Iedere dag was er een online activiteit en vier dagen lang zijn er live-activiteiten waaraan de kinderen individueel met begeleiding uit familie- en kennissenkring konden deelnemen.
Dit alles onder het motto: “Pief, Paf, Poef, we zijn coronaproof”.

Voorzitter Ingrid van Bezooijen kijkt tevreden terug op het verloop van de de Kindervakantieweek. “De deelname was boven verwachting. Zevenenvijftig kinderen namen maandag deel aan de ‘Jacht op de Schat’ en hadden daardoor veel plezier. Ze moesten een geheimschrift ontcijferen en een code kraken. Hiermee kon de schatkist worden geopend en hadden de deelnemers toegang tot een lekkernij”.

Fotopuzzel en Stalen Rossen Tocht

“Dinsdag werd een fotopuzzeltocht gehouden. De deelnemers namen hieraan individueel bij voorkeur onder begeleiding van ouders, verzorgers of kennissen deel. Woensdag fietsten 25 kinderen met ouders of begeleiders de ‘Stalen Rossen Tour’. De weersomstandigheden waren ook hier uitstekend en onderweg werden leuke spelletjes gedaan”.

Cijferchaos-spel

“Donderdag was er helaas geen livebingo maar werd het cijferchaos-spel gespeeld. Op de route die werd afgelegd vonden de deelnemers cijfers. Bij terugkomst kon daarmee een bingokaart worden ingevuld. Voor de drie winnende bingokaarten was er een prijsje en alle deelnemers ontvingen een aardigheidje. Aan het spel nam een dertigtal kinderen met ouders, verzorgers of grootouders deel.”.

Leuke instructiefilmpjes

En vier dagen lang was er een online knutselclub. Voor deze club had de Kindervakantieweek leuke en heldere instructiefilmpjes gemaakt. Deze zijn enthousiast en bijzonder stimulerend ingeleid door Elvira Vlamings. En Maartje van Bezooijen – dochter van voorzitter Ingrid – laat samen met Elvira heel goed zien hoe leuke items worden gemaakt en welke materialen hiervoor nodig zijn. Daarnaast kunnen de deelnemende kinderen elke dag een gratis knutseltasje ophalen met daarin materialen en attributen die bij de betreffende knutsel kunnen worden gebruikt. Voor de knutselclub was goede belangstelling en de knutseltasjes vonden gretig aftrek.

Volgend jaar op een nieuwe locatie

Het programma week deze week dus sterk af van andere jaren. Geen samenkomsten meer in de Petrus en Pauluskerk, waar naar hartenlust werd getimmerd, geknutseld en waar spelletjes werden gedaan. Geen gezamenlijke afsluiting op vrijdag met het traditionele ‘Frietjeseten’. Toch is er ondanks alle beperkingen nog een leuke kindervakantieweek georganiseerd. De organisatie is daarbij heel creatief omgegaan met wat er nog wel mogelijk was.
Vond de Kindervakantieweek de laatste jaren een goed onderkomen in de Petrus en Pauluskerk, nu deze niet langer beschikbaar is wordt volgend jaar uitgeweken naar weer een prima locatie. Een schuur aan de Stoofdijk, die voldoende ruimte biedt voor de zo gewaardeerde activiteiten.

Actief bestuur en enthousiaste vrijwilligers

Het bestuur van Kindervakantieweek Dinteloord bestaat uit: Ingrid van Bezooijen, Elvira Vlamings, Sjoerd den Braber, Kelly van Slobbe, Esmeralda Bos en Carlien Verweij. Zij kunnen als het nodig is jaarlijks rekenen op de steun van zo’n 20 tot 30 gemotiveerde vrijwilligers. Het enthousiasme waarmee Kindervakantieweek wordt georganiseerd maakt dat dit al 49 jaar lang een succesvolle activiteitenweek is voor kinderen van Dinteloord en omgeving. “Ik denk dat we als bestuur terug kunnen kijken op een geslaagde coronaproef Kindervakantieweek. Als bestuur willen we graag iedereen bedanken die heeft meegedaan. Jullie waren allemaal kampioenen. Dank ook aan alle vrijwilligers en bestuursleden die zich hebben ingezet. Samen hebben we er toch maar weer een leuke week van gemaakt. We gaan snel weer plannen maken voor de 49e keer en denken alvast na over 50 jaar Kindervakantieweek”, zo laat voorzitter Ingrid van Bezooijen weten.