Organisatie Jaarmarkt ‘met pijn in het hart’ ter ziele

STEENBERGEN – Bestuur en leden van de Stichting Organisatie Jaarmarkt Steenbergen (SJOS) hebben met pijn in het hart besloten om er na elf jaar een punt achter te zetten.

,,We hopen dat er een nieuw club enthousiastelingen opstaat, want het zou jammer zijn als dit evenement verloren zou gaan, maar wij zien het niet meer zitten,’’ zegt voorzitter Toine Lazeroms.

Hij liet vorige week in de Steenbergse Courant al doorschemeren dat het voortbestaan van de huidige organisatie aan een zijden draadje hing. De vrijwilligersgroep kreeg het tijdens de (41ste) Jaarmarkt van het weekend daarvoor namelijk zwaar te verduren.
‘De afgenomen medewerking van de lokale driehoek van de gemeente Steenbergen, de verminderde bereidheid van ondernemers in de binnenstad om de Jaarmarkt tot een succes te maken en de verminderde acceptatiegraad ban de burgers voor de noodzakelijke verstoringen’ zijn de voornaamste redenen voor de organisatie om de pijp aan Maarten te geven. Ook de ‘uitdijende en steeds strikter wordende (veiligheids)regels en de gemeentelijke plannen voor de binnenstad’ speelden mee bij de beslissing. Die dreigen de financiële onderbouwing van de stichting namelijk in gevaar te gaan brengen.

De SOJS ontstond elf jaar geleden, nadat het toenmalige bestuur ermee stopte, en kende bijna al die tijd dezelfde samenstelling. ,,We bedanken iedereen die heeft meegeholpen om één van de grootste jaarlijkse evenementen van de gemeente Steenbergen, met regionale uitstraling, mogelijk te maken,’’ aldus Lazeroms. ,,Wij heffen onze stichting op, maar zijn natuurlijk bereid om onze kennis, ervaring en contacten over te dragen.’’ Belangstellenden kunnen hem bereiken via 06-29310766.