Organisatie ‘Horror Ziekenhuis’ dik tevreden

DINTELOORD – “We hadden een bijzonder geslaagde avond. Met veel belangstelling – zo’n 400 bezoekers, jong en oud – en met veel griezelplezier”, zo vat Astrid de Mooij de Griezeltocht van afgelopen zaterdagavond samen. Het betrof de inmiddels vijfde Griezelactiviteit ter gelegenheid van Halloween in het hart van Dinteloord.

“We zijn met 10 leden in de organisatie. Dit jaar konden twee van ons niet ondersteunen, dus hebben we met 9 vrijwilligers er de schouders onder gezet. En we kregen hulp van 20 ondersteunende vrijwilligers die voor griezel speelden, een fotograaf en vier schminkers. Aan de Griezeltocht namen 35 huizen deel. De helft eng, de anderen mindere eng. Al bij al was het een heel geslaagde avond. Ieder jaar groeit het evenement en elke keer leren we weer bij. Dit jaar werkten we met een thema – ‘Horror Ziekenhuis’ – en dat thema is door verschillende deelnemers overgenomen. Verplicht was dit overigens niet”, vertelt Adrid de Mooij. Ze geeft alvast het thema voor volgend jaar aan: “Dat wordt ‘scary sprookjes’. Volgend jaar is de Griezeltocht op zaterdag 31 oktober, dat is dus echt op Halloween”.

Prijsuitreiking

Aan het eind van de Griezeltocht werden de prijzen uitgereikt voor de twee engste jongens en de twee engste meisjes. Dat waren respectievelijk Fin Derks, Rafe Ooijens, Brit Wolf en Anne Leest. Er waren bekerprijzen voor: de leukste traktatie: Westgroeneweg 43, voor de mooiste Schmink: Hamermolen 3, voor de beste special effects: Zwingelstraat 6 en voor de beste act: Groen van Prinstererstraat 10. De gouden beker voor het ‘engste huis van Dinteloord’ ging naar Westerstraat 58 (Fysio).

Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant
Door: Peter Vermeulen