Organisatie dik tevreden over Dinteloordse Griezeltocht

DINTELOORD – Met een deelname van niet minder dan 210 kinderen mag de Griezeltocht die afgelopen zaterdagavond werd gehouden zeker een succes worden genoemd. Dit jaar leverden 39 Dinteloordse woningen hun bijdrage en hoewel dat aantal iets minder was dan vorig jaar, is ook dat zeker geen slecht resultaat. “Al hoopt de organisatie dat aantal volgend jaar wat te vergroten, waarbij ook de medewerking van de Oostkant van Dinteloord wordt toegejuicht”, zo laat Astrid de Mooij namens de organisatie weten.

De Dintelse Griezeltocht werd voor de derde maal in successie gehouden. Deelnemende kinderen gingen bij de voormalige katholieke kerk van start. Hier ontvingen ze een Griezeltochtkaart waarop in gradaties de engheid van de verschillende categorieën stond aangegeven. Het symbool van 1 bloeddruppel stond voor een plaats waar de kleintjes een snoepje konden ophalen zonder enge zaken, bij twee bloeddruppels was de omgeving licht eng en drie bloeddruppels gaven aan dat het er griezelig was. Zo konden de deelnemers en hun eventuele begeleiders zelf bepalen hoe eng de tocht zou gaan worden.

Na deelname bleek De Buitelstee een veilige haven, waar een drankje kon worden genuttigd en waar de deelnemers konden genieten van een Halloween disco. Hier werden ook de prijzen uitgereikt.

Prijzen voor de leukste, dus engste deelnemers

De prijs voor de leukste, dus engste jongen ging naar Jayden Cheung. Sophie de Ridder kreeg die titel bij de meisjes. Michael Ooijens ontving een prijs voor de engste ouder, terwijl Jantine Littooij de prijs ontving voor de meest enge vrijwilliger. Ook de deelnemende woningen die het meest uit de kast hadden gehaald om het predicaat supereng te verwerven werden met een prijs beloond. De eerste prijs ging naar de woning Phillip Willemstraat 30. Hier konden de deelnemers aan de Griezeltocht zelfs twee routes door de achtertuin kiezen. Een tweede prijs ging naar Oostgroeneweg 20, de derde prijs werd in de wacht gesleept door Hamermolen 3.