Organisatie 55+-beurs gooit de handdoek in de ring

STEENBERGEN – Amper twee maanden voordat de 55+-beurs voor de vierde keer gehouden zou worden in de Gemeente Steenbergen, laat de organisatie weten de handdoek in de ring te gooien. “Van de 100 deelnemers die we moeten hebben, zijn er tot op heden slechts 35 vastgelegd”, legt Hans Oerlemans, voorzitter van de werkgroep, de achterliggende reden uit. “We denken niet dat er tussen nu en 10 oktober nog voldoende aanmeldingen komen. Wij  vinden het financiële risico groter dan wij als groep vrijwilligers kunnen en willen dragen.”

In 2008 organiseerde de werkgroep die onder de paraplu van de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen hangt voor de eerste keer de beurs. Het bleek een succes dat in de daaropvolgende edities van 2011 en 2013 steeds overtroffen werd. Op 10 oktober 2015 zou de vierde editie gehouden worden.

Te druk

Het tegenvallend aantal standhouders is volgens Oerlemans mede te wijten aan dit succes. “Dat klinkt strijdig, maar het is wel wat we beluisteren bij de ondernemers. In 2013 kwamen er ruim vierduizend bezoekers. Dat was eigenlijk te druk want het maakte het voor de exposant lastig om zijn product goed onder de aandacht en aan de man te brengen. We horen regelmatig dat ondernemers niet meer mee willen doen omdat ze niet het gevoel hebben dat ze er iets mee opschieten.”

Mooi verleden

”We hadden achteraf de beurs misschien op een hoger niveau moeten brengen”, analyseert Oerlemans. “Bijvoorbeeld door entree te heffen, zodat alleen de consument die écht geïnteresseerd is deze beurs was gaan bezoeken. Misschien moet het ook een tweedaags evenement worden.”

Zo zijn er nog wel meer mogelijkheden te verzinnen volgens de voorzitter die er aan toevoegt dat de werkgroep ze niet zal beproeven. “We kijken terug op een heel mooi verleden met drie succesvolle edities. Maar hier eindigt het. Aan alle scenario’s hangt een groot financieel risico. Daar kun je vrijwilligers niet mee confronteren. Misschien is er een commercieel bedrijf bereid om hiermee aan de slag te gaan. Dat de behoefte er is, weten we; ook gezien het grote aantal bezoekers vanuit de regio.”

Foto: archief©kijkopsteenbergen