Oranjevereniging Nieuw-Vossemeer dik tevreden over verloop Koningsdag

NIEUW-VOSSEMEER – “We waren aanvankelijk wat bang dat het dit jaar een stuk minder zou worden dan andere jaren. Er waren namelijk minder aanmeldingen. Maar er was veel publiek en de spontaan ingelaste hindernisbaan voor de kleintjes zorgde voor maar liefst zo’n 25 kinderen die met veel plezier meededen. Neem daarbij het feit dat we het droog hielden en we kunnen zeggen dat deze feestdag zeker niet is tegengevallen”, stelt Vicky Oostvogels namens de vrijwilligers van de Oranjevereniging.

“Bij de versierde fietsentocht hadden we een 35-tal deelnemers. Hier ging de eerste prijs naar Ticho Kempens, Yara Bakker ontving de tweede en Baukje van Geel mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Vervolgens was het de beurt aan Marie de Natris die in bijzijn van wethouder Cor van Geel de nationale driekleur in top hees. Daarbij waren ook onze drie gedecoreerde inwoners aanwezig: Niek Perdaems, Reinier de Jong en Martien van Gaans”.

En verder

De spelletjes die de groep basisschool leerlingen 1 tot en met 4 deden hadden het thema “verenigingen”. De wat oudere kinderen gingen voor de bingo. Het ballonnen oplaten zat dit jaar nog in het programma, maar voor de laatste keer. “We kregen best wat mailverzoeken van mensen uit het land om dit niet meer te doen. Het is naar hun mening milieubelastend. En daar hebben ze gelijk in. Deze traditie wordt volgend jaar voor iets nieuws vervangen. Op wat dat zal zijn gaan we binnen de vereniging nog zitten broeden”, vertelt Vicky Oostvogels.

Zeskamp

Aan de zeskamp die bij de Kreek werd gehouden namen drie teams deel: Brandweer Nieuw-Vossemeer, Bouwclub PZN en de Vosmeerse Dames. Uiteindelijk zegevierde PZN, nadat ook de prestaties op de in het Wagenhuis gehouden playbackwedstrijd in de berekening werd meegenomen. Dit team werd bedacht met de wisselbeker en een lading consumptiemunten.

Het Oranjebal was vervolgens een gezellige afsluiting van de geslaagde dag.

Fotografie: Niek Perdaems © 2017