Oranjevereniging Dinteloord maakt Koningsdag weerbestendig

DINTELOORD – Gezien de slechte weersverwachtingen voor aanstaande zaterdag tijdens Koningsdag heeft de Oranjevereniging Dinteloord het programma voor deze dag  aangepast en veel buitenactiviteiten naar binnen verplaatst.

Kinderdisco en Koningsnacht

Voor de Koningsnacht, vrijdag 26 april, zijn geen wijzigingen voorzien. De kinderdisco in het Dorpshuis (19.00 uur) en de viering van Koningsnacht (20.30 uur) bij Hotel-restaurant Thuis! gaan gewoon door zoals gepland.

Koningsdag

Voor Koningsdag, zaterdag 27 april, worden bijna alle buitenactiviteiten naar binnen verplaatst. Te beginnen met de aubade. Deze zal nu plaats vinden in het gezellige en warme Dorpshuis. De aanvangstijd blijft hetzelfde: 10.00 uur. Tevens zijn burgemeester Van den Belt en zijn echtgenote hierbij aanwezig. Voor de mensen die tegen een beetje wind en regen kunnen gaat de puzzeltocht: “Dinteloord muziekoord” aansluitend aan de aubade gewoon door.

Oranjelunch

Voor de Oranjelunch verzorgd door Albert Heijn, het Bakhuys en Keurslager Littooy kunt u nu van 12.00 uur tot 13.30 uur aanschuiven in het Dorpshuis. Zoals gezegd, lekker warm en gezellig. Kaarten zijn tot en met vrijdag te koop voor € 2,50 bij de organiserende bedrijven en de opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan de Oranjevereniging.

De kreekloop die aansluitend aan de lunch stond gepland, gaat niet door.

Middagprogramma

Het middagprogramma verhuist van het raadhuisplein naar binnen en wel naar de Buitelstee. In de sporthal de Buitelstee zal een heus kindercircus ontstaan waar de kinderen van 14.00 uur tot 17.00 uur naar hartenlust op en met diverse spelletjes kunnen spelen in aanwezigheid van ballonenclowns van Tirimba. Het Bossaball spel komt te vervallen maar er is een leuk alternatief.

Oranje Muziekfestijn

In Sportcafé de Buitelstee zal vanaf 14.30 uur tot 19.00 uur het Oranje Muziekfestijn worden gehouden met diverse artiesten zoals: Andrew Dean, Tim Schalkx, Marco Kanters en onze eigen Mathijs Pluijgers.

Swingo

’s Avonds blijft alles weer bij het oude met om 20.00 uur Swingo in het Dorpshuis. Aan elkaar gepraat en gedraaid door Mathijs Pluijgers, die deze avond ook feestelijk zal afsluiten.

Foto's: Hakim Tampoebolon tijdens Koningsdag 2018