Oranje Fonds roept verenigingen op

STEENBERGEN – Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in gemeente Steenbergen uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019 die dit jaar tussen 11 en 15 juni wordt gehouden. Deelname is voor hen uiterst interessant. Want hierdoor kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen.

In Steenbergen zijn 6 collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van 11 t/m 15 juni gehouden wordt. Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed.

Iedere euro goed besteed

Het is de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseert. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt iedere euro uit de collectebussen besteed aan projecten die onze samenleving socialer maken.