Oranje Fonds en Nationale Nederlanden gaan lokale initiatieven tegen armoede ondersteunen

STEENBERGEN – Het Oranje Fonds en Nationale Nederlanden hebben besloten tot een samenwerking bij de ondersteuning van de aanpak van armoede en schulden. Willen lokale initiatieven steunen via het programma ‘Samen Sterker tegen Armoede’. Hiervoor stelt Nationale-Nederlanden 1,5 miljoen euro beschikbaar.

In ons land leven 1,1 miljoen Nederlanders in armoede en hebben 1,5 miljoen huishoudens forse betalingsachterstanden, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau. Door de toegenomen inflatie worden deze aantallen naar verwachting hoger. Het hulpaanbod voor mensen in armoede en met problematische schulden is volgens de initiatiefnemers vaak te versnipperd over verschillende lokale instanties zoals gemeenten, voedselbanken en andere hulpaanbieders. Hierdoor is de hulp dan vaak niet toereikend.

Met ‘Samen tegen Sterker tegen Armoede’ kunnen lokale initiatieven worden ondersteund die een laagdrempelige en integrale schuldenaanpak bevorderen.
Lokale instanties die een aanvraag willen indienen kunnen dat vanaf heden doen. Meer informatie hierover is te vinden op www.oranjefonds.nl/samen-sterker-tegen-armoede.