Opzet bedrijfsbezoeken positief ontvangen

STEENBERGEN – In het kader van de viering van het honderdjarig bestaan van Rabobank Het Markiezaat organiseerde de bank in samenwerking met gemeente Steenbergen afgelopen dinsdagavond de mogelijkheid voor ondernemers uit de gemeente om elkaar te ontmoeten tijdens een viertal bedrijfsbezoeken.

De deelnemers aan deze avond brachten een bezoek aan Dawn Foods International en Glastuinbouwbedrijf 4Evergreen (beide in Steenbergen) en aan Van der Kroon Food Products en Melkveehouderij Van der Lely (beide in Dinteloord).
Voorafgaand aan de bedrijfsbezoeken werden de ondernemers ontvangen in het gemeentehuis. Hier sprak wethouder Economische Zaken Miriam Termeer hen toe. “Dankzij het initiatief van de honderdjarige Rabobank Het Markiezaat en de samenwerking met gemeente Steenbergen ontmoeten Ondernemers uit deze gemeente elkaar. Dat is belangrijk, want samen kunnen we succes creëren. Daarbij heeft de lokale overheid een faciliterende rol. Voor de komende jaren staan in deze gemeente flinke ontwikkelingen op stapel. Hoewel de A4 nu vertraging heeft opgelopen, zorgt deze wel voor mogelijkheden. Er komt 10 hectare nieuw bedrijventerrein, dat voor 80 procent in de lokale behoefte voldoet. Het project StadHaven zal voor ondersteuning van de retailers zorgen. Kortom het bedrijfsleven heeft zicht op een mooie toekomst. In de anderhalf jaar dat ik hier werkzaam mag zijn zal ik daar graag mijn steentje aan bijdragen”, aldus de wethouder.
Na haar inleiding vertrokken de deelnemers per bus naar telkens 2 van de 4 deelnemende bedrijven. Zo zagen de bezoekers van Dawn Foods (industrieterrein Reinierpolder I) hoe dit bedrijf een enorme hoeveelheid muffins, cookies en cookie pucks produceert voor de Europese markt en ontdekten de bezoekers van 4Evergreen hoe het telen van paprika’s is uitgegroeid tot een procesindustrie. In Dinteloord werd een bezoek gebracht aan het familiebedrijf Van der Kroon Food Products. Hier worden augurken, olijven, komkommers, paprika’s, zilveruitjes en andere landverse groenten tot frisse tafelzuren verwerkt. De producten vinden hun weg naar voornamelijk horecabedrijven in Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië. Bij Melkveehouderij Van der Lely in Dinteloord ging de aandacht naar de geavanceerde melkmachines. Het bedrijf was een pionier bij de ontwikkeling van een melkmachine van naamgenoot Lely en plukt daar nu de vruchten van. De koeien bezoeken de melkhoek uit eigen beweging en worden automatisch gemolken, terwijl de computer alle belangrijke gegevens bijhoudt.
Aan het eind van de avond verzamelden de deelnemers zich wederom in het gemeentehuis. Hier werd een glaasje gedronken en sloot directievoorzitter Silvia Bal van Rabobank Het Markiezaat de avond af. Zij bedankte de ontvangende bedrijven voor hun gastvrijheid en concludeerde dat – gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers – het een goede zaak is wanneer de bedrijfsbezoeken een vervolg krijgen.