Optocht Strienedurpke definitief afgelast. Feest in de Van Trierloods gaat wel door

DE HEEN – Het was reeds aangekondigd en is nu een feit. Morgen – zondag 16 februari – is er geen sleuteloverdracht in Strienedurpke en gaat de optocht niet door. De storm Dennis is de boosdoener en organisatoren Anuschka van de Wulp en Loes van Herel willen geen risico nemen. Ze hakten met pijn in het hart de knoop door. In de tegenover De Stelle gelegen loods van Van Trier staat echter alles gereed voor het gezellige feest dat normaliter na de optocht start en nu dus al om 14:00 uur begint. “We rekenen op zo’n 300 bezoekers laten de broers Piet en Jack de Jong weten. Zij legden vanmiddag de laatste hand aan de voorbereidingen.

“We zullen er zeker weer een leuk feest van maken. Met de hulp van een vijfentwintigtal vrijwilligers zal dat vast op rolletjes lopen, storm of geen storm”, aldus het tweetal. Het feest in de loods start om 14:00 uur en wordt rond de klok van 22:30 uur beëindigd. De grote ‘feestzaal’ is er helemaal klaar voor.

Met dank aan . . .

“Dank zij de bereidheid van de familie Van Trier om de loods weer beschikbaar te stellen. Waarvoor we graag onze dank uit spreken. En dankzij de inzet van Wim (senior) en Wim (junior) de Neve. Zij hielpen mee en we kregen dagenlang het gebruik van hun heftruck, terwijl de wand van brocollikratten eveneens belangeloos beschikbaar is gesteld. En als we dan toch complimenten uitdelen: Marianne Koert, Kees van Dijk, Anuschka van der Wulp en Frans Klaasen verdienen eveneens een dikke pluim voor hun inzet”, aldus de gebroeders De Jong.
Zij noemen ook de bijdrage die Christ Antonissen muzikaal gaat leveren. “Het wordt vast en zeker beregezellig”, verzekeren Piet en Jack de Jong.

Kinderbal in De Stelle

Terwijl het tweetal de laatste zaakjes afronden is in dorpshuis De Stelle het kinderbal aan de gang. Hier hebben Kees en Coby Schoonen zich uitgesloofd om de zaal carnavalesk aan te kleden. En hier laat carnavalsband ‘Effe d’r Neffe’ zich van haar beste kant zien. Ze spelen opzwepende carnavalsmuziek en zowel de grote hofhouding als de kleine hofhouding zorgen ervoor dat de sfeer erin komt. Strienedurpke moet het dan dit jaar zonder optocht doen, aan het enthousiasme van de organisatoren zal het niet liggen: Striendurpke viert carnaval, ook zonder de traditionele tocht.

(tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl)