Optocht Strienedurpke afgelast, tenzij . . .

DE HEEN – Ze zijn enorm teleurgesteld,  Anuschka van der Wulp en Loes van Herel. Maar de verwachting is dat de aangekondigde storm ‘Dennis’ er voor gaat zorgen dat de optocht van Strienedurpke deze zondag niet door kan gaan. TENZIJ Dennis er voor kiest om niet over ons land te razen. Wel wordt nagedacht over een optochtvariant, waarbij de hoge wagens op een terrein te bezichtigen zijn en de jury daar een oordeel kan vellen. De groepen en individuen zouden dan wel gewoon deel kunnen nemen.

“Die optie heeft mijn voorkeur”, stelt medeorganisator Anuschka. “Want het voordeel is dan dat we de normale optocht wel door kunnen laten gaan als de storm niet passeert”.

Advies

De organisatoren van de optocht van Strienedurpke hebben het advies gekregen van gemeente Steenbergen om de optocht met wagens hoger dan vier meter af te blazen. “De gemeente heeft contact gehad met de meldkamer van KNMI. En kwam vervolgens met haar advies. Wij zijn enorm teleurgesteld, maar vinden dat veiligheid boven alles gaat. De weerberichten hebben het over windkracht zes tot zeven met felle windstoten. We hebben al contact gehad met een aantal bouwclubs en de overige een bericht gestuurd. Een aantal heeft nog niet gereageerd. Maar de reacties die we wel hebben gehad zijn wisselend. Er is ook een voorstel om de optocht twee weken later – dus de zondag na carnaval – te laten plaatsvinden. Wij denken nu hard na over de opties en zullen vandaag (vrijdag) een definitieve beslissing nemen.

Opties

Er zijn dus drie opties: 1. Helemaal geen optocht 2. Uitstel 3. Wel door laten gaan voor groepen en individuen en de wagens dan opstellen op het terrein van familie De Neve. Bij de laatste optie gaat de jury ter plaatse haar oordeel vellen, een alternatief daarbij is dat de grote wagens filmpjes en foto’s insturen.

Problemen bij regen

“We kregen al wel een reactie waarbij werd aangegeven dat de wagens voorzien zijn van techniek en dat regen voor problemen kan zorgen. We wachten nu alle reacties af en nemen dan een definitieve beslissing”, aldus Anuschka van der Wulp.

“Risico niet lopen”

SKS-voorzitter Richard Krijnen deelt de teleurstelling van beide organisatoren. “Dit is echt heel vervelend, maar je kunt nu eenmaal het risico niet lopen”. Ook hij wacht de definitieve beslissing met spanning af.

Tekst Peter Vermeulen – foto: Niek Perdaems ©2019